Volkswagen gaat in dealernetwerk snijden

Volkswagen wil gaan snijden in het netwerk van rond de 3.000 dealers in Europa. Dat moet verdere kostenbesparingen opleveren maar er ook toe leiden dat de dealers de winstmarge kunnen verdubbelen van de nu gemiddeld één naar twee procent.

Dat heeft Jurgen Stackmann, in de Raad van Bestuur verantwoordelijk voor verkoop, laten weten. De VW Groep moet verder in de kosten snijden om de miljardenschade van dieselgate op te vangen en om voldoende geld vrij te maken voor investeringen in elektrisch en autonoom rijden. Verbeteren van de positie van de dealers speelt echter nadrukkelijk ook een rol. "We zitten al jaren in de consolidatie, dat gaat de komende tijd zeker verder versnellen, ook in Duitsland." Stackmann of VW hebben nog niet duidelijk gemaakt hoeveel dealers er naar hun mening zouden moeten verdwijnen laat staan in welke landen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Volkswagen gaat in dealernetwerk snijden - Automobielmanagement.nl

Volkswagen gaat in dealernetwerk snijden

Volkswagen wil gaan snijden in het netwerk van rond de 3.000 dealers in Europa. Dat moet verdere kostenbesparingen opleveren maar er ook toe leiden dat de dealers de winstmarge kunnen verdubbelen van de nu gemiddeld één naar twee procent.

Dat heeft Jurgen Stackmann, in de Raad van Bestuur verantwoordelijk voor verkoop, laten weten. De VW Groep moet verder in de kosten snijden om de miljardenschade van dieselgate op te vangen en om voldoende geld vrij te maken voor investeringen in elektrisch en autonoom rijden. Verbeteren van de positie van de dealers speelt echter nadrukkelijk ook een rol. "We zitten al jaren in de consolidatie, dat gaat de komende tijd zeker verder versnellen, ook in Duitsland." Stackmann of VW hebben nog niet duidelijk gemaakt hoeveel dealers er naar hun mening zouden moeten verdwijnen laat staan in welke landen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding