Tesla zet 400 man op straat

Tesla heeft vorige week 400 werknemers bij haar fabriek in Fremont ontslagen. Dat is gebeurd na de jaarlijkse beoordelingsgesprekken, meldt het lokale dagblad Mercury News. Tesla heeft bevestigd dat er mensen op straat zijn gezet maar noemt daar verder geen getallen bij.

Tesla zet 400 man op straat

"Aan de andere kant zijn er ook mensen bevorderd terwijl anderen een bonus hebben ontvangen. Zoals gebruikelijk bij een bedrijf met meer dan 33.000 werknemers leiden beoordelingsgesprekken in sommige gevallen tot het vertrek van sommige mensen," aldus een verklaring. Veel van de ontslagen werknemers – onder wie hoog-gekwalificeerde technici – hebben tegenover Mercury News verklaard dat het ontslag volkomen onverwachts kwam. Een aantal van hen werkte ook al jaren bij de autofabriek. "Ik ben vorige maand twee keer te laat gekomen en dan vlieg je er dus uit," citeert de krant een productiemedewerker.

Productie Model 3

Tesla zelf verwacht de komende tijd ook weer veel nieuw personeel aan te trekken, al was het maar om de stroef verlopende productie van het nieuwe Model 3 vlot te trekken.

Tesla zet 400 man op straat - Automobielmanagement.nl

Tesla zet 400 man op straat

Tesla heeft vorige week 400 werknemers bij haar fabriek in Fremont ontslagen. Dat is gebeurd na de jaarlijkse beoordelingsgesprekken, meldt het lokale dagblad Mercury News. Tesla heeft bevestigd dat er mensen op straat zijn gezet maar noemt daar verder geen getallen bij.

Tesla zet 400 man op straat

"Aan de andere kant zijn er ook mensen bevorderd terwijl anderen een bonus hebben ontvangen. Zoals gebruikelijk bij een bedrijf met meer dan 33.000 werknemers leiden beoordelingsgesprekken in sommige gevallen tot het vertrek van sommige mensen," aldus een verklaring. Veel van de ontslagen werknemers – onder wie hoog-gekwalificeerde technici – hebben tegenover Mercury News verklaard dat het ontslag volkomen onverwachts kwam. Een aantal van hen werkte ook al jaren bij de autofabriek. "Ik ben vorige maand twee keer te laat gekomen en dan vlieg je er dus uit," citeert de krant een productiemedewerker.

Productie Model 3

Tesla zelf verwacht de komende tijd ook weer veel nieuw personeel aan te trekken, al was het maar om de stroef verlopende productie van het nieuwe Model 3 vlot te trekken.