Dat lijkt er op te duiden dat Alphabet zich bij de verdere ontwikkeling van autonoom rijden, autodelen en soortgelijke diensten afwendt van Uber. Dat kan te maken hebben met het feit dat Waymo, de autonoom rijden tak van Alphabet, met Uber in een juridische strijd is gewikkeld over de rechten op autonoom rijden technologie.

Schandalen 

Lyft is tot nu toe alleen actief in de VS. Daar is de start-up er de laatste tijd in geslaagd marktaandeel weg te kapen bij het door schandalen achtervolgde Uber. Het bedrijf noteerde onlangs de 500 miljoenste rit waarbij de diensten inmiddels beschikbaar zijn voor 95 procent van de Amerikaanse bevolking. Met de nieuwe financiële middelen kan Lyft nu echter ook gaan denken aan een verdere wereldwijde expansie. Overigens heeft Uber drie jaar geleden nog een mislukte poging gedaan om Lyft in te lijven.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding