Familie Peugeot investeert in Peugeot (boormachines)

De familie Peugeot heeft driekwart miljoen euro gestoken in Sigma, een bedrijf dat boormachines en andere gereedschappen onder hun familienaam verkoopt. Sigma heeft in 2010 het recht verkregen om het merk met het leeuwtje, zoals de Fransen het vaak aanduiden, op hun producten te voeren.

De Peugeots hebben de naamrechten voor auto’s al tijden geleden overgedragen aan PSA en vangen daar ook jaarlijks royalties voor. Maar de familie kan verder met die naam doen wat ze wil en heeft daarom besloten Sigma een flinke steun in de rug te geven. "De directie van die onderneming, die afkomstig is uit de retailwereld, heeft behoefte aan middelen om hun gamma uit te breiden en te investeren in marketing," zegt Jean-Philippe Peugeot, bestuursvoorzitter van de holding Etablissements Peugeot Frères EPF, het investeringsvehikel van de familie.

Variatie

Sigma haalde vorig jaar een omzet van 19 miljoen en biedt momenteel werk aan 50 mensen. EPF en de familie zouden graag zien dat hun naam weer op een groot aantal gevarieerde producten verschijnt zoals ook in het verleden het geval is geweest toen er bijvoorbeeld nog Peugeot scheermesjes en Peugeot wasmachines bestonden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Familie Peugeot investeert in Peugeot (boormachines) - Automobielmanagement.nl

Familie Peugeot investeert in Peugeot (boormachines)

De familie Peugeot heeft driekwart miljoen euro gestoken in Sigma, een bedrijf dat boormachines en andere gereedschappen onder hun familienaam verkoopt. Sigma heeft in 2010 het recht verkregen om het merk met het leeuwtje, zoals de Fransen het vaak aanduiden, op hun producten te voeren.

De Peugeots hebben de naamrechten voor auto’s al tijden geleden overgedragen aan PSA en vangen daar ook jaarlijks royalties voor. Maar de familie kan verder met die naam doen wat ze wil en heeft daarom besloten Sigma een flinke steun in de rug te geven. "De directie van die onderneming, die afkomstig is uit de retailwereld, heeft behoefte aan middelen om hun gamma uit te breiden en te investeren in marketing," zegt Jean-Philippe Peugeot, bestuursvoorzitter van de holding Etablissements Peugeot Frères EPF, het investeringsvehikel van de familie.

Variatie

Sigma haalde vorig jaar een omzet van 19 miljoen en biedt momenteel werk aan 50 mensen. EPF en de familie zouden graag zien dat hun naam weer op een groot aantal gevarieerde producten verschijnt zoals ook in het verleden het geval is geweest toen er bijvoorbeeld nog Peugeot scheermesjes en Peugeot wasmachines bestonden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding