Bovendien verkocht Lada toch al nauwelijks auto’s omdat er nooit nieuwe modellen op de markt kwamen. In 2014 kwam het merk in Frankrijk nog op 60 verkochte exemplaren, in 2015 was dat gedaald naar niet meer dan 20. Zonder daar verder ruchtbaarheid aan te geven, heeft Renault Lada France daarom half oktober bij de handelsrechter in Versailles laten liquideren. Door de sterk gedaalde activiteiten waren de verliezen vorig jaar opgelopen tot 282.000 euro. Lada beleefde ook in Frankrijk in de jaren 90 en het begin van de 21e eeuw redelijk veel succes met de Niva.

Thuismarkt 

Overigens doet Lada het op de Russische thuismarkt na de crisis van de afgelopen jaren wel weer prima, mede door de daar wel gelanceerde nieuwe modellen Vesta (foto) en Xray.

Volgens een woordvoerder van Renault Nederland is Lada hier al enkele jaren niet meer verkrijgbaar.  

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding