Ferdinand Piëch legt laatste functie bij VW-groep neer

Ferdinand Piëch, die inmiddels 80 is, treedt op 8 december af als commissaris bij Porsche SE, de familie-holding die een meerderheidsbelang heeft in de Volkswagen AG Groep. Piëch heeft dan 36 jaar in de raad van toezicht van Porsche SE gezeten. Wie zijn opvolger wordt als hoofd van de familie-onderneming is nog niet bekend.

De oud-topman van VW zelf kondigde in april al aan dat hij vrijwel al zijn aandelen in de holding aan andere leden van de Porsche/Piëch clan zou verkopen. Piëch had 14,7 procent van de stemgerechtigde aandelen in handen waarvoor hij naar schatting rond de één miljard euro zou vangen. Om toch nog enigszins bij de zaken betrokken te blijven, houdt hij voorlopig rond één procent in handen.

Ruzie

Piëch moest in 2015 na een hoogoplopende ruzie met de toenmalige CEO van VW Martin Winterkorn opstappen als voorzitter van de commissarissen bij de groep maar bleef wel lid van dat college bij de holding. Algemeen bekend is dat de verhoudingen met de rest van de familie sindsdien niet al te goed meer zijn.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Ferdinand Piëch legt laatste functie bij VW-groep neer - Automobielmanagement.nl

Ferdinand Piëch legt laatste functie bij VW-groep neer

Ferdinand Piëch, die inmiddels 80 is, treedt op 8 december af als commissaris bij Porsche SE, de familie-holding die een meerderheidsbelang heeft in de Volkswagen AG Groep. Piëch heeft dan 36 jaar in de raad van toezicht van Porsche SE gezeten. Wie zijn opvolger wordt als hoofd van de familie-onderneming is nog niet bekend.

De oud-topman van VW zelf kondigde in april al aan dat hij vrijwel al zijn aandelen in de holding aan andere leden van de Porsche/Piëch clan zou verkopen. Piëch had 14,7 procent van de stemgerechtigde aandelen in handen waarvoor hij naar schatting rond de één miljard euro zou vangen. Om toch nog enigszins bij de zaken betrokken te blijven, houdt hij voorlopig rond één procent in handen.

Ruzie

Piëch moest in 2015 na een hoogoplopende ruzie met de toenmalige CEO van VW Martin Winterkorn opstappen als voorzitter van de commissarissen bij de groep maar bleef wel lid van dat college bij de holding. Algemeen bekend is dat de verhoudingen met de rest van de familie sindsdien niet al te goed meer zijn.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding