De omzet sprong met 84 procent omhoog naar 640 miljoen euro, terwijl het verlies van 140 miljoen over de eerste negen maanden van vorig jaar werd omgezet in een winst van 25 miljoen nu.
De winststijging is vooral ook te danken aan het verhogen van de verkoopprijzen. Een Aston Martin kost nu gemiddeld rond de 170.000 euro als alle ‘personalisering’ wordt meegeteld. Aston Martin heeft net deze week ook weer een nieuwe versie van de Vantage onthuld die wordt beschouwd als ‘instapmodel’ binnen het gamma.

Verwachtingen

Op grond van de uitstekende resultaten heeft financieel directeur Mark Wilson de verwachtingen voor heel 2017 verder opgeschroefd. Hij denkt dat de omzet nu uit zal kunnen komen rond de 940 miljoen euro met een winst voor belastingen van minstens 200 miljoen. Niet slecht voor een onderneming die de afgelopen drie jaar alleen maar rode cijfers kon laten zien.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding