Nedersaksen blijft in Volkswagen zitten

De Duitse deelstaat Nedersaksen is niet van plan om haar aandelenpakket in Volkswagen AG van de hand te doen.

Nedersaksen is de op de familie Porsche/Piëch na grootste aandeelhouder in VW met 11,8 procent van de aandelen en 20 procent van de stemrechten. De staat, waar in Wolfsburg het hoofdkwartier van de autogroep is gevestigd, houdt op die manier niet alleen veel invloed op alles wat VW doet, de aandelen leveren ook honderden miljoenen aan dividenden en belastingen op.  

Toewijding

"Wij benadrukken expliciet onze toewijding aan het staatsbelang in Volkswagen waar we ook aan blijven vasthouden," stelde premier Stephan Weil in het parlement in Hanover. "Dit belang is ook van de grootste betekenis voor de economische ontwikkeling van Nedersaksen." Well geeft daarmee niet toe aan de druk vanuit sommige politieke hoeken om de aandelen te verkopen om zo de banden tussen de staat en het grootste bedrijf daar door te snijden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Nedersaksen blijft in Volkswagen zitten - Automobielmanagement.nl

Nedersaksen blijft in Volkswagen zitten

De Duitse deelstaat Nedersaksen is niet van plan om haar aandelenpakket in Volkswagen AG van de hand te doen.

Nedersaksen is de op de familie Porsche/Piëch na grootste aandeelhouder in VW met 11,8 procent van de aandelen en 20 procent van de stemrechten. De staat, waar in Wolfsburg het hoofdkwartier van de autogroep is gevestigd, houdt op die manier niet alleen veel invloed op alles wat VW doet, de aandelen leveren ook honderden miljoenen aan dividenden en belastingen op.  

Toewijding

"Wij benadrukken expliciet onze toewijding aan het staatsbelang in Volkswagen waar we ook aan blijven vasthouden," stelde premier Stephan Weil in het parlement in Hanover. "Dit belang is ook van de grootste betekenis voor de economische ontwikkeling van Nedersaksen." Well geeft daarmee niet toe aan de druk vanuit sommige politieke hoeken om de aandelen te verkopen om zo de banden tussen de staat en het grootste bedrijf daar door te snijden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding