Daimler wijst avances van Geely af

Het Chinese autobedrijf Geely, dat eerst een blauwtje liep bij Fiat Chrysler Automobiles, heeft nu ook een duidelijk nee te horen gekregen van Daimler.

Geely wilde een belang van 5 procent kopen in Daimler via een onderlinge plaatsing van aandelen maar de Duitse groep ziet dat niet zitten omdat daarmee de belangen van de huidige aandeelhouders zouden verwateren. "Maar jullie kunnen natuurlijk altijd aandelen op de beurs kopen," zegt Daimler er wel bij.

Ontwikkeling elektrische auto’s

Geely zou tegen de huidige beurskoers zeker 3,8 miljard euro voor het gevraagde pakket hebben moeten neertellen. De Chinezen zouden daarmee de op twee investeringsbedrijven na grootste aandeelhouders van Daimler worden. De twee bedrijven hebben de afgelopen weken wel met elkaar gesproken in Beijing, weten Duitse media te melden. Geely zou naast een deelname in het kapitaal ook graag met Daimler een gezamenlijk bedrijf op willen richten voor de ontwikkeling en productie van elektrische auto’s. Of dat idee alsnog doorgaat, is nog niet zeker maar wordt nog wel besproken. Samenwerking met Geely is echter een probleem omdat Daimler al jaren een gezamenlijk bedrijf in China heeft met BAIC Motor Corporation.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Daimler wijst avances van Geely af - Automobielmanagement.nl

Daimler wijst avances van Geely af

Het Chinese autobedrijf Geely, dat eerst een blauwtje liep bij Fiat Chrysler Automobiles, heeft nu ook een duidelijk nee te horen gekregen van Daimler.

Geely wilde een belang van 5 procent kopen in Daimler via een onderlinge plaatsing van aandelen maar de Duitse groep ziet dat niet zitten omdat daarmee de belangen van de huidige aandeelhouders zouden verwateren. "Maar jullie kunnen natuurlijk altijd aandelen op de beurs kopen," zegt Daimler er wel bij.

Ontwikkeling elektrische auto’s

Geely zou tegen de huidige beurskoers zeker 3,8 miljard euro voor het gevraagde pakket hebben moeten neertellen. De Chinezen zouden daarmee de op twee investeringsbedrijven na grootste aandeelhouders van Daimler worden. De twee bedrijven hebben de afgelopen weken wel met elkaar gesproken in Beijing, weten Duitse media te melden. Geely zou naast een deelname in het kapitaal ook graag met Daimler een gezamenlijk bedrijf op willen richten voor de ontwikkeling en productie van elektrische auto’s. Of dat idee alsnog doorgaat, is nog niet zeker maar wordt nog wel besproken. Samenwerking met Geely is echter een probleem omdat Daimler al jaren een gezamenlijk bedrijf in China heeft met BAIC Motor Corporation.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding