Aston Martin mogelijk naar de beurs

Aston Martin volgt mogelijk het voorbeeld van Ferrari met een gang naar de beurs. De huidige eigenaren, het Italiaanse Investindustrial en enkele investeerders uit Koeweit, hebben een investeringsbank ingeschakeld om de kijken wat ze met de Britse automaker kunnen doen.

Dat er zo’n instelling wordt ingehuurd, betekent meestal dat gedacht wordt aan een beursnotering maar het is ook nog altijd mogelijk dat Aston Martin gewoon verkocht wordt. Geschat wordt dat het inmiddels 104 jaar oude bedrijf tussen de 2,6 en 4 miljard dollar waard zal zijn.

Aston Martin zat jaren in de put maar draait dit jaar voor het eerst sinds 2010 weer winst. Naar schatting van het bedrijf zelf komt die winst over heel 2017 uit rond de 228 miljoen dollar. Dat is vooral te danken aan de DB11 die zo’n succes is dat Aston Martin dit jaar zeker 75 procent meer auto’s kan verkopen dan in 2016. Dat soort gunstige berichten vormt een mooie basis voor de huidige eigenaren om hun bezit te verzilveren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Aston Martin mogelijk naar de beurs - Automobielmanagement.nl

Aston Martin mogelijk naar de beurs

Aston Martin volgt mogelijk het voorbeeld van Ferrari met een gang naar de beurs. De huidige eigenaren, het Italiaanse Investindustrial en enkele investeerders uit Koeweit, hebben een investeringsbank ingeschakeld om de kijken wat ze met de Britse automaker kunnen doen.

Dat er zo’n instelling wordt ingehuurd, betekent meestal dat gedacht wordt aan een beursnotering maar het is ook nog altijd mogelijk dat Aston Martin gewoon verkocht wordt. Geschat wordt dat het inmiddels 104 jaar oude bedrijf tussen de 2,6 en 4 miljard dollar waard zal zijn.

Aston Martin zat jaren in de put maar draait dit jaar voor het eerst sinds 2010 weer winst. Naar schatting van het bedrijf zelf komt die winst over heel 2017 uit rond de 228 miljoen dollar. Dat is vooral te danken aan de DB11 die zo’n succes is dat Aston Martin dit jaar zeker 75 procent meer auto’s kan verkopen dan in 2016. Dat soort gunstige berichten vormt een mooie basis voor de huidige eigenaren om hun bezit te verzilveren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding