Renault bouwt bestelwagens in China

Renault gaat bestelwagens bouwen in China. De Fransen doen dat samen met Brilliance China Automotive Holdings en hebben in dat kader ook een belang van 49 procent genomen in de bestelwagen divisie van Brilliance.

De joint venture onder de naam Renault Brilliance Jinbei gaat een fabriek bouwen in Shenyang in het noord-oosten van China. Renault investeert rond de 450 miljoen euro in dat project terwijl Brilliance 480 miljoen euro opbrengt. De auto’s worden eerst verkocht onder het Chinese merk Jinbei maar vanaf 2020 moet er ook het Renault-vierkantje op verschijnen.

Brilliance hoopt er op den duur zo’n 150.000 per jaar te kunnen verkopen. Renault werkt in China op het gebied van personenauto’s al langere tijd samen met Dongfeng dat daarnaast ook een vaste partner is van PSA Peugeot Citroën.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Renault bouwt bestelwagens in China - Automobielmanagement.nl

Renault bouwt bestelwagens in China

Renault gaat bestelwagens bouwen in China. De Fransen doen dat samen met Brilliance China Automotive Holdings en hebben in dat kader ook een belang van 49 procent genomen in de bestelwagen divisie van Brilliance.

De joint venture onder de naam Renault Brilliance Jinbei gaat een fabriek bouwen in Shenyang in het noord-oosten van China. Renault investeert rond de 450 miljoen euro in dat project terwijl Brilliance 480 miljoen euro opbrengt. De auto’s worden eerst verkocht onder het Chinese merk Jinbei maar vanaf 2020 moet er ook het Renault-vierkantje op verschijnen.

Brilliance hoopt er op den duur zo’n 150.000 per jaar te kunnen verkopen. Renault werkt in China op het gebied van personenauto’s al langere tijd samen met Dongfeng dat daarnaast ook een vaste partner is van PSA Peugeot Citroën.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding