Oprichter Uber vangt 1,4 miljard dollar

De omstreden oprichter van Uber Travis Kalanick gaat een derde van zijn belang in de onderneming verkopen. Hij wordt daarmee in één keer 1,4 miljard dollar rijker.

Kalanick is wegens de vele problemen en schandalen bij Uber aan de kant geschoven als CEO maar heeft nog altijd wel een groot deel van de aandelen in handen. Hij heeft een deel daarvan nu van de hand weten te doen aan de Japanse Softbank die juist een groot belang in Uber op wil bouwen. Softbank heeft de laatste tijd ook aandelen gekocht van andere werknemers en ex-werknemers van Uber. Dat ritdeel-bedrijf zelf is nog altijd niet aan de beurs genoteerd waardoor de aandelen alleen onderling tussen partijen verhandeld kunnen worden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Oprichter Uber vangt 1,4 miljard dollar - Automobielmanagement.nl

Oprichter Uber vangt 1,4 miljard dollar

De omstreden oprichter van Uber Travis Kalanick gaat een derde van zijn belang in de onderneming verkopen. Hij wordt daarmee in één keer 1,4 miljard dollar rijker.

Kalanick is wegens de vele problemen en schandalen bij Uber aan de kant geschoven als CEO maar heeft nog altijd wel een groot deel van de aandelen in handen. Hij heeft een deel daarvan nu van de hand weten te doen aan de Japanse Softbank die juist een groot belang in Uber op wil bouwen. Softbank heeft de laatste tijd ook aandelen gekocht van andere werknemers en ex-werknemers van Uber. Dat ritdeel-bedrijf zelf is nog altijd niet aan de beurs genoteerd waardoor de aandelen alleen onderling tussen partijen verhandeld kunnen worden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding