Tegen 2022 moet Ford dan 16 vol-elektrische en nog eens 24 hybride modellen op de markt hebben, aldus bestuursvoorzitter Bill Ford bij de opening van de autotentoonstelling van Detroit.

Ford wilde eerst tot 2020 ‘maar’ 4,5 miljard dollar voor EV’s uittrekken maar heeft die investeringen nu drastisch opgetrokken. Ford wil daarmee een inhaalslag maken omdat het op dit moment wat EV’s betreft achterloopt bij grote concurrenten als General Motors en vooral de Volkswagen groep. Het geld wordt voor een groot deel weggehaald bij benzine- en dieselauto’s en bij sedan-modellen in het algemeen, heeft CEO Jim Hackett al eerder laten weten. Hackett wil bovendien de komende vijf jaar 14 miljard besparen op de huidige uitgaven om Ford financieel weer wat sterker te maken. Hij zal zijn plannen verder toelichten als Ford volgende week de jaarcijfers bekend maakt.