Volkswagen betaalt meer sjoemelgeld in Canada

Volkswagen gaat in Canada nog eens omgerekend 191 miljoen euro schadevergoeding betalen aan eigenaren van grotere dieselauto’s die met het sjoemelschandaal geconfronteerd werden. Dat bedrag komt bovenop de 1,4 miljard euro die VW eerder al aan Canadese klanten met kleinere auto’s uitbetaalde.

Het gaat bij de nieuwe regeling in Canada om zo’n 20.000 auto’s met een drie liter dieselmotor, waaronder de VW Touareg, de Porsche Cayenne en een aantal modellen van Audi. De bezitters van die modellen kunnen hun auto gratis laten updaten maar ook aanspraak maken op een vergoeding voor de waardevermindering of als ze die helemaal terug willen geven. VW heeft daarover overeenstemming bereikt met de advocaten van de betrokken automobilisten. Het voorlopige akkoord moet nog wel worden bezegeld door de rechtbank. VW heeft al eerder van justitie in Canada ook al een boete gekregen van 1,6 miljoen euro wegens het sjoemelen met de emissies van haar dieselmodellen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Volkswagen betaalt meer sjoemelgeld in Canada - Automobielmanagement.nl

Volkswagen betaalt meer sjoemelgeld in Canada

Volkswagen gaat in Canada nog eens omgerekend 191 miljoen euro schadevergoeding betalen aan eigenaren van grotere dieselauto’s die met het sjoemelschandaal geconfronteerd werden. Dat bedrag komt bovenop de 1,4 miljard euro die VW eerder al aan Canadese klanten met kleinere auto’s uitbetaalde.

Het gaat bij de nieuwe regeling in Canada om zo’n 20.000 auto’s met een drie liter dieselmotor, waaronder de VW Touareg, de Porsche Cayenne en een aantal modellen van Audi. De bezitters van die modellen kunnen hun auto gratis laten updaten maar ook aanspraak maken op een vergoeding voor de waardevermindering of als ze die helemaal terug willen geven. VW heeft daarover overeenstemming bereikt met de advocaten van de betrokken automobilisten. Het voorlopige akkoord moet nog wel worden bezegeld door de rechtbank. VW heeft al eerder van justitie in Canada ook al een boete gekregen van 1,6 miljoen euro wegens het sjoemelen met de emissies van haar dieselmodellen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding