Jaguar Land Rover krimpt Britse productie in

Jaguar Land Rover gaat de productie in haar Britse fabriek in Halewood bij Birmingham terugdraaien.

JLR vindt dat nodig gezien het snel inzakken van de verkopen van dieselauto’s in combinatie met de scherpe daling van de autoverkopen in Groot-Brittannië zelf. Ook de onzekere toekomst van de Britse auto-industrie door Brexit speelt een belangrijke rol. Bijna de helft van de in Groot-Brittannië gebouwde auto’s van Jaguar en Land Rover gaan naar de Europese markt.

Ontslagen

Verdere details met de eventuele personele gevolgen zijn nog niet bekend gemaakt. Verwacht wordt dat JLR in eerste instantie de drieploegendienst wil terugdraaien naar een tweeploegendienst. Dat zou naar alle waarschijnlijkheid enkele honderden mensen hun baan gaan kosten. De autosector in Groot-Brittannië wordt toch al getroffen door problemen bij Vauxhall, de Britse zuster van Opel, waar na de overname door PSA al 650 ontslagen zijn aangekondigd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Jaguar Land Rover krimpt Britse productie in - Automobielmanagement.nl

Jaguar Land Rover krimpt Britse productie in

Jaguar Land Rover gaat de productie in haar Britse fabriek in Halewood bij Birmingham terugdraaien.

JLR vindt dat nodig gezien het snel inzakken van de verkopen van dieselauto’s in combinatie met de scherpe daling van de autoverkopen in Groot-Brittannië zelf. Ook de onzekere toekomst van de Britse auto-industrie door Brexit speelt een belangrijke rol. Bijna de helft van de in Groot-Brittannië gebouwde auto’s van Jaguar en Land Rover gaan naar de Europese markt.

Ontslagen

Verdere details met de eventuele personele gevolgen zijn nog niet bekend gemaakt. Verwacht wordt dat JLR in eerste instantie de drieploegendienst wil terugdraaien naar een tweeploegendienst. Dat zou naar alle waarschijnlijkheid enkele honderden mensen hun baan gaan kosten. De autosector in Groot-Brittannië wordt toch al getroffen door problemen bij Vauxhall, de Britse zuster van Opel, waar na de overname door PSA al 650 ontslagen zijn aangekondigd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding