Lynk & Co komt naar Europa

Lynk & Co, het nieuwe automerk van Volvo-eigenaar Geely, wil volgend jaar al in Europa een elektrische auto op de markt brengen. Dat moet dan een hybride versie worden van de 01, de eerste SUV die Lynk & Co eind vorig jaar in China lanceerde.

Dat heeft CEO An Conghui laten weten aan de media in zijn land. Geely wil auto’s van haar nieuwe dochter ook in de Volvo-fabrieken in Gent en in Zweden gaan bouwen maar of dat direct al de 01 zal zijn is nog niet duidelijk. Op den duur denkt Lynk & Co echter wel over een eigen fabriek in een Europees land.

De plannen passen in de verdere internationalisatie van Geely. Dat is behalve van Volvo ook eigenaar van de London Electric Taxi Company, nam vorig jaar al een meerderheidsbelang in Proton in Maleisië, verwierf daarmee ook de Britse sportwagenfabrikant Lotus en kocht kort geleden ruim acht procent van de aandelen van Volvo Trucks op. Met al die acquisities in combinatie met de eigen groei hoopt Geely over een jaar of twee tot de Top Tien van de autofabrikanten te behoren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Lynk & Co komt naar Europa - Automobielmanagement.nl

Lynk & Co komt naar Europa

Lynk & Co, het nieuwe automerk van Volvo-eigenaar Geely, wil volgend jaar al in Europa een elektrische auto op de markt brengen. Dat moet dan een hybride versie worden van de 01, de eerste SUV die Lynk & Co eind vorig jaar in China lanceerde.

Dat heeft CEO An Conghui laten weten aan de media in zijn land. Geely wil auto’s van haar nieuwe dochter ook in de Volvo-fabrieken in Gent en in Zweden gaan bouwen maar of dat direct al de 01 zal zijn is nog niet duidelijk. Op den duur denkt Lynk & Co echter wel over een eigen fabriek in een Europees land.

De plannen passen in de verdere internationalisatie van Geely. Dat is behalve van Volvo ook eigenaar van de London Electric Taxi Company, nam vorig jaar al een meerderheidsbelang in Proton in Maleisië, verwierf daarmee ook de Britse sportwagenfabrikant Lotus en kocht kort geleden ruim acht procent van de aandelen van Volvo Trucks op. Met al die acquisities in combinatie met de eigen groei hoopt Geely over een jaar of twee tot de Top Tien van de autofabrikanten te behoren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding