PSA kondigde in april 2016 al aan dat het wilde terugkeren naar de Amerikaanse markt maar dan wel in een afgewogen tempo. Inmiddels is de eerste stap gezet met de introductie van het algemene autodeel-platform Free2Move in Seattle. Free2Move wordt de komende maanden verder uitgerold naar andere steden in de VS. Dat moet binnenkort gevolgd worden door autodeel- en andere mobiliteitsdiensten met auto’s van de PSA-merken zelf.

Tienjarenplan

Uiteindelijk wil de Franse autobouwer dan ook wel zelf auto’s verkopen op de Amerikaanse markt maar dat is voorlopig nog niet aan de orde. PSA werkt hier met een tienjarenplan, benadrukt directeur Larry Dominique van PSA North-America regelmatig.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding