OV-bedrijf Parijs wil 1.000 elektrische bussen

RATP, het regionale busbedrijf van Parijs, zoekt een leverancier voor 1.000 elektrische bussen.

Daarvan worden er 250 definitief besteld terwijl op de rest een optie wordt genomen. De bussen moeten in ieder geval voor 2025 geleverd zijn. RATP gaat de opdracht volgens de regels Europees aanbesteden. Als één van de voorwaarden vraagt het OV-bedrijf om een bereik van minimaal 180 kilometer op een laadbeurt.

Potentiële leveranciers 

RATP denkt erover de opdracht over drie leveranciers te verdelen om meer zekerheid te krijgen. Eén van de grote kanshebbers lijkt in ieder geval het Chinese BYD dat momenteel al de grootste leverancier van elektrische bussen ter wereld is. In hun voordeel pleit vooral dat BYD plannen heeft om een eigen fabriek in Frankrijk te bouwen. "Het grootste probleem is misschien niet om die bussen te vinden maar om al onze garages en depots om te bouwen," geeft een woordvoerder van RATP toe.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

OV-bedrijf Parijs wil 1.000 elektrische bussen - Automobielmanagement.nl

OV-bedrijf Parijs wil 1.000 elektrische bussen

RATP, het regionale busbedrijf van Parijs, zoekt een leverancier voor 1.000 elektrische bussen.

Daarvan worden er 250 definitief besteld terwijl op de rest een optie wordt genomen. De bussen moeten in ieder geval voor 2025 geleverd zijn. RATP gaat de opdracht volgens de regels Europees aanbesteden. Als één van de voorwaarden vraagt het OV-bedrijf om een bereik van minimaal 180 kilometer op een laadbeurt.

Potentiële leveranciers 

RATP denkt erover de opdracht over drie leveranciers te verdelen om meer zekerheid te krijgen. Eén van de grote kanshebbers lijkt in ieder geval het Chinese BYD dat momenteel al de grootste leverancier van elektrische bussen ter wereld is. In hun voordeel pleit vooral dat BYD plannen heeft om een eigen fabriek in Frankrijk te bouwen. "Het grootste probleem is misschien niet om die bussen te vinden maar om al onze garages en depots om te bouwen," geeft een woordvoerder van RATP toe.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding