Daimler zet 14 miljard opzij voor rechtszaken e.d.

Daimler heeft de reserve voor schade-eisen, rechtszaken, garanties en terugroepacties vorig jaar nog eens met 2,1 miljard euro opgevoerd naar 14 miljard euro.

"Dat is feitelijk gebaseerd op de toegenomen verplichtingen die kunnen voortvloeien uit verkooptransacties, garantie-terugbetalingen alsmede vergoedingen in samenhang met rechtszaken. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om zaken rond de veiligheid van automobilisten, emissies, het brandstofverbruik, wettelijke verantwoordelijkheid, financiële diensten, verkoopverplichtingen van handelaren, leveranciers en anderen, zaken met betrekking tot de kartelregels en aanklachten van aandeelhouders," legt Daimler in het jaarbericht uit.

Het autoconcern geeft verder geen nadere informatie hoeveel voor elk van dit soort potentiele calamiteiten opzij wordt gezet.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Daimler zet 14 miljard opzij voor rechtszaken e.d. - Automobielmanagement.nl

Daimler zet 14 miljard opzij voor rechtszaken e.d.

Daimler heeft de reserve voor schade-eisen, rechtszaken, garanties en terugroepacties vorig jaar nog eens met 2,1 miljard euro opgevoerd naar 14 miljard euro.

"Dat is feitelijk gebaseerd op de toegenomen verplichtingen die kunnen voortvloeien uit verkooptransacties, garantie-terugbetalingen alsmede vergoedingen in samenhang met rechtszaken. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om zaken rond de veiligheid van automobilisten, emissies, het brandstofverbruik, wettelijke verantwoordelijkheid, financiële diensten, verkoopverplichtingen van handelaren, leveranciers en anderen, zaken met betrekking tot de kartelregels en aanklachten van aandeelhouders," legt Daimler in het jaarbericht uit.

Het autoconcern geeft verder geen nadere informatie hoeveel voor elk van dit soort potentiele calamiteiten opzij wordt gezet.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding