Franse transmissiefabriek Ford mogelijk dicht

De toekomst van een grote fabriek voor versnellingsbakken van Ford in het Franse Blanquefort bij Bordeaux, waar zo’n duizend mensen werken, staat op het spel.

Ford Europe zal verder niet meer investeren in de fabriek en haalt ook een streep door de plannen om er de nieuwe achtversnellingsbak te bouwen. "Dat project is niet levensvatbaar hier in Bordeaux uit te voeren," heeft de directie verklaard tegenover de ondernemingsraad. Ford Blanquefort heeft een overeenkomst met de regionale overheid om in ruil voor staatssteun de werkgelegenheid te bewaren maar dat loopt in mei dit jaar af.

Overheid 

Minister van economische zaken Le Maire heeft er direct bij Ford Europe op aangedrongen de fabriek te behouden. De overheid is ook bereid daar naar goede Franse traditie weer medewerking aan te verlenen. Ford zegt op haar beurt wel mee te willen werken aan een oplossing om banen te behouden maar doet verder geen toezeggingen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Franse transmissiefabriek Ford mogelijk dicht - Automobielmanagement.nl

Franse transmissiefabriek Ford mogelijk dicht

De toekomst van een grote fabriek voor versnellingsbakken van Ford in het Franse Blanquefort bij Bordeaux, waar zo’n duizend mensen werken, staat op het spel.

Ford Europe zal verder niet meer investeren in de fabriek en haalt ook een streep door de plannen om er de nieuwe achtversnellingsbak te bouwen. "Dat project is niet levensvatbaar hier in Bordeaux uit te voeren," heeft de directie verklaard tegenover de ondernemingsraad. Ford Blanquefort heeft een overeenkomst met de regionale overheid om in ruil voor staatssteun de werkgelegenheid te bewaren maar dat loopt in mei dit jaar af.

Overheid 

Minister van economische zaken Le Maire heeft er direct bij Ford Europe op aangedrongen de fabriek te behouden. De overheid is ook bereid daar naar goede Franse traditie weer medewerking aan te verlenen. Ford zegt op haar beurt wel mee te willen werken aan een oplossing om banen te behouden maar doet verder geen toezeggingen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding