Carglass draait slechter

Tegenvallende resultaten voor Carglass in België, Nederland en Italië spelen een rol bij de daling van de winst bij moederbedrijf Belron, op zich weer een onderdeel van de Belgische autogroep D’Ieteren.

Belron lijdt verder onder het feit dat D’Ieteren haar heeft belast met extra schulden om een bedrag van 450 miljoen aan het moederbedrijf uit te kunnen keren. Met die uitkering is D’Ieteren weer in staat een extra superdividend uit te keren en zo goede sier te maken bij haar aandeelhouders.

Autodivisie

D’Ieteren verkocht vorig jaar een belang van 40 procent van Belron aan het Amerikaanse investeringsfonds CD&R. Die deal is net de afgelopen maand officieel afgerond. Dat leverde de Belgische groep al een bedrag van 620 miljoen op. De autodivisie van D’Ieteren, importeur en distributeur van alle VW-merken in België, zelf draait overigens wel prima. De omzet nam met 6 procent toe naar 3,3 miljard terwijl de operationele winst met bijna 100 miljoen 16,6 procent hoger uitkwam. Het totaal aantal geleverde nieuwe voertuigen steeg met 2,2%, dankzij een iets hogere markt voor nieuwe voertuigen en verdere stijgingen van het marktaandeel op de dynamische markt van de lichte bedrijfsvoertuigen. Op de totale Belgische automarkt daalde het aandeel van de groep licht van 21,83 naar 21,29 procent.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Carglass draait slechter - Automobielmanagement.nl

Carglass draait slechter

Tegenvallende resultaten voor Carglass in België, Nederland en Italië spelen een rol bij de daling van de winst bij moederbedrijf Belron, op zich weer een onderdeel van de Belgische autogroep D’Ieteren.

Belron lijdt verder onder het feit dat D’Ieteren haar heeft belast met extra schulden om een bedrag van 450 miljoen aan het moederbedrijf uit te kunnen keren. Met die uitkering is D’Ieteren weer in staat een extra superdividend uit te keren en zo goede sier te maken bij haar aandeelhouders.

Autodivisie

D’Ieteren verkocht vorig jaar een belang van 40 procent van Belron aan het Amerikaanse investeringsfonds CD&R. Die deal is net de afgelopen maand officieel afgerond. Dat leverde de Belgische groep al een bedrag van 620 miljoen op. De autodivisie van D’Ieteren, importeur en distributeur van alle VW-merken in België, zelf draait overigens wel prima. De omzet nam met 6 procent toe naar 3,3 miljard terwijl de operationele winst met bijna 100 miljoen 16,6 procent hoger uitkwam. Het totaal aantal geleverde nieuwe voertuigen steeg met 2,2%, dankzij een iets hogere markt voor nieuwe voertuigen en verdere stijgingen van het marktaandeel op de dynamische markt van de lichte bedrijfsvoertuigen. Op de totale Belgische automarkt daalde het aandeel van de groep licht van 21,83 naar 21,29 procent.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding