Verzelfstandiging Magneti Marelli dichterbij

De verzelfstandiging van Magneti Marelli, de tot Fiat Chrysler Automobiles behorende Italiaanse fabrikant van onderdelen en toebehoren voor auto’s, komt naderbij.

Verzelfstandiging Magneti Marelli dichterbij

De Raad van Bestuur van FCA zal in het tweede kwartaal van dit jaar een beslissing nemen over de manier waarop Magneti Marelli op eigen benen wordt gezet. Opties daarbij zijn een eigen beursgang, verzelfstandiging zonder naar de beurs te gaan of verkoop. "Er is geen garantie dat het onderzoek zal leiden tot een uiteindelijk besluit over een transactie," aldus een verklaring van FCA.

Magneti Marelli is een al in 1919 opgerichte fabrikant van hi-tech systemen en componenten voor de autosector waaronder verlichting, aandrijvingsonderdelen en versnellingsbakken. Het bedrijf met het hoofdkantoor in Milaan draaide in 2016 een omzet van 7,9 miljard euro en telt 43.000 werknemers in 86 fabrieken en 14 R&D centra. Magneti Marelli is daarmee aanwezig in 19 landen waaronder China, Japan, India, Maleisië, de Verenigde Staten, Brazilië en Argentinië.

Verzelfstandiging Magneti Marelli dichterbij - Automobielmanagement.nl

Verzelfstandiging Magneti Marelli dichterbij

De verzelfstandiging van Magneti Marelli, de tot Fiat Chrysler Automobiles behorende Italiaanse fabrikant van onderdelen en toebehoren voor auto’s, komt naderbij.

Verzelfstandiging Magneti Marelli dichterbij

De Raad van Bestuur van FCA zal in het tweede kwartaal van dit jaar een beslissing nemen over de manier waarop Magneti Marelli op eigen benen wordt gezet. Opties daarbij zijn een eigen beursgang, verzelfstandiging zonder naar de beurs te gaan of verkoop. "Er is geen garantie dat het onderzoek zal leiden tot een uiteindelijk besluit over een transactie," aldus een verklaring van FCA.

Magneti Marelli is een al in 1919 opgerichte fabrikant van hi-tech systemen en componenten voor de autosector waaronder verlichting, aandrijvingsonderdelen en versnellingsbakken. Het bedrijf met het hoofdkantoor in Milaan draaide in 2016 een omzet van 7,9 miljard euro en telt 43.000 werknemers in 86 fabrieken en 14 R&D centra. Magneti Marelli is daarmee aanwezig in 19 landen waaronder China, Japan, India, Maleisië, de Verenigde Staten, Brazilië en Argentinië.