Ook BMW Groep zet recordcijfers neer

De BMW Groep heeft vorig jaar ondanks hoge ontwikkelingskosten de brutowinst met ruim 10 procent weten op te voeren naar 10,655 miljard euro.

De omzet kwam met 98,7 miljard euro 4,8 procent hoger uit dan in 2016. De drie merken van de groep verkochten wereldwijd 2.463.526 nieuwe automobielen, ruim 4 procent meer dan een jaar eerder. "We kijken terug op het meest succesvolle jaar uit onze bedrijfsgeschiedenis en hebben voor het achtste achtereenvolgende jaar records neergezet voor omzet en verdiensten," zegt een tevreden bestuursvoorzitter Harald Krüger.

Belastingen lager

Hij meldt ook dat de groep 103.080 elektrische auto’s wist te verkopen, met name de volledig elektrisch aangedreven i3. Dat aantal ligt daarmee twee-derde hoger dan in 2016. BMW c.s. hopen dat dit jaar op te voeren tot zeker 140.000 en eind 2019 de half miljoen EV’s bereikt te hebben. Een opmerkelijk feit in het jaarbericht is nog dat BMW aanzienlijk minder kwijt is aan belastingen door de maatregelen van de Amerikaanse president Donald Trump. De Duitse onderneming berekent de belastingen over 2017 op 1,949 miljard euro vergeleken met 2,755 miljard in 2016. "Dit jaar mikken we op een nieuw verkooprecord met iets hogere verkopen vergeleken met vorig jaar," aldus Krüger in zijn vooruitblik.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Ook BMW Groep zet recordcijfers neer - Automobielmanagement.nl

Ook BMW Groep zet recordcijfers neer

De BMW Groep heeft vorig jaar ondanks hoge ontwikkelingskosten de brutowinst met ruim 10 procent weten op te voeren naar 10,655 miljard euro.

De omzet kwam met 98,7 miljard euro 4,8 procent hoger uit dan in 2016. De drie merken van de groep verkochten wereldwijd 2.463.526 nieuwe automobielen, ruim 4 procent meer dan een jaar eerder. "We kijken terug op het meest succesvolle jaar uit onze bedrijfsgeschiedenis en hebben voor het achtste achtereenvolgende jaar records neergezet voor omzet en verdiensten," zegt een tevreden bestuursvoorzitter Harald Krüger.

Belastingen lager

Hij meldt ook dat de groep 103.080 elektrische auto’s wist te verkopen, met name de volledig elektrisch aangedreven i3. Dat aantal ligt daarmee twee-derde hoger dan in 2016. BMW c.s. hopen dat dit jaar op te voeren tot zeker 140.000 en eind 2019 de half miljoen EV’s bereikt te hebben. Een opmerkelijk feit in het jaarbericht is nog dat BMW aanzienlijk minder kwijt is aan belastingen door de maatregelen van de Amerikaanse president Donald Trump. De Duitse onderneming berekent de belastingen over 2017 op 1,949 miljard euro vergeleken met 2,755 miljard in 2016. "Dit jaar mikken we op een nieuw verkooprecord met iets hogere verkopen vergeleken met vorig jaar," aldus Krüger in zijn vooruitblik.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding