Musk ontvangt voor in jaarlijkse porties 2,6 miljard aan aandelenopties die uiteindelijk meer dan 55 miljard waard kunnen zijn, maar dan moet Tesla over tien jaar wel bepaalde doelen hebben gehaald. Belangrijkste daarvan is dat het autobedrijf dan op de beurs minstens 650 miljard dollar waard is terwijl dat vandaag rond de 50 miljard dollar ligt. Bovendien moet Tesla ook jaarlijks de geplande omzet realiseren. "Als we al die doelstellingen hebben bereikt, dat heeft Tesla haar missie om de wereld over te laten schakelen op duurzame energie gerealiseerd. Dan zijn we ook één van de meest waardevolle en succesrijke bedrijven ter wereld geworden," aldus een verklaring. Musk hoeft overigens gedurende die tien jaar niet aan te blijven als CEO, dat mag ook voorzitter van de raad van bestuur – chairman – of zelfs Chief Operating Officer zijn.