Kortingen voor diesel schrikken Duitse koper nóg meer af

In Duitsland liepen afgelopen maand 580 kortingsacties met dieselauto’s. Maar al die acties bereiken juist het omgekeerde van wat de autofabrikanten en dealers er mee willen bereiken, ze schrikken de koper af en maken hem of haar nog meer kopschuw om een dieselwagen te kopen.

Dat stelt de bekende autodeskundige Prof. Ferdinand Dudenhöffer van het Centre Automotive Research CAR. "Met al die acties proberen de fabrikanten te redden wat er met diesel nog te redden valt. Maar het tegendeel gebeurt. De angst voor de diesel is met al die premies juist toegenomen en de vlucht uit de diesel blijkt groter dan ooit," denkt hij.

Uit de eerste gegevens van het Kraftfahrtbundesambtes KBA blijkt dat het aantal diesels bij de nieuw verkochte personenwagens in Duitsland in het eerste kwartaal is gedaald naar 31,4 procent. Een jaar geleden was dat nog 40,6 procent terwijl het gemiddelde over heel 2016 op 45,9 procent lag. Bij Volkswagen is de situatie nog dramatischer. Daar was in februari niet meer dan 17,1 procent van de auto’s die nieuw uit de showroom reed een diesel, net de helft van de rond de 33 procent van maart 2017. Dudenhöffer wijst er daarbij ook nog eens op dat tweedehands diesels in Duitsland helemaal niet meer te verkopen zijn.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Kortingen voor diesel schrikken Duitse koper nóg meer af - Automobielmanagement.nl

Kortingen voor diesel schrikken Duitse koper nóg meer af

In Duitsland liepen afgelopen maand 580 kortingsacties met dieselauto’s. Maar al die acties bereiken juist het omgekeerde van wat de autofabrikanten en dealers er mee willen bereiken, ze schrikken de koper af en maken hem of haar nog meer kopschuw om een dieselwagen te kopen.

Dat stelt de bekende autodeskundige Prof. Ferdinand Dudenhöffer van het Centre Automotive Research CAR. "Met al die acties proberen de fabrikanten te redden wat er met diesel nog te redden valt. Maar het tegendeel gebeurt. De angst voor de diesel is met al die premies juist toegenomen en de vlucht uit de diesel blijkt groter dan ooit," denkt hij.

Uit de eerste gegevens van het Kraftfahrtbundesambtes KBA blijkt dat het aantal diesels bij de nieuw verkochte personenwagens in Duitsland in het eerste kwartaal is gedaald naar 31,4 procent. Een jaar geleden was dat nog 40,6 procent terwijl het gemiddelde over heel 2016 op 45,9 procent lag. Bij Volkswagen is de situatie nog dramatischer. Daar was in februari niet meer dan 17,1 procent van de auto’s die nieuw uit de showroom reed een diesel, net de helft van de rond de 33 procent van maart 2017. Dudenhöffer wijst er daarbij ook nog eens op dat tweedehands diesels in Duitsland helemaal niet meer te verkopen zijn.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding