FCA splitst onderdelentak af

Fiat Chrysler Automobiles heeft de al lang verwachte afsplitsing van haar onderdelenbedrijf Magneti Marelli nu officieel aangekondigd. De divisie moet eind dit jaar of begin 2019 op eigen benen komen te staan. Het is de bedoeling dat Magneti Marelli dan ook zelfstandig naar de beurs van Milaan gaat.

FCA splitst onderdelentak af

Met de afsplitsing wil FCA geld ophalen om verder te kunnen investeren in de autobusiness en de snelle ontwikkelingen zoals automatisch rijden en elektrificatie. "De afscheiding zal waarde opleveren voor de aandeelhouders van FCA en Magneti Marelli tegelijkertijd de operationele flexibiliteit bieden die nodig is om in de komende jaren verder te groeien.

Kapitaalpositie 

De spin-off stelt FCA op haar beurt in staat om verder te focussen op haar kernportefeuille en haar kapitaalpositie te versterken," zegt CEO Sergio Marchionne. Zijn autobedrijf zette al eerder de vrachtwagentak CNH Industrial en Ferrari op eigen benen.

FCA splitst onderdelentak af - Automobielmanagement.nl

FCA splitst onderdelentak af

Fiat Chrysler Automobiles heeft de al lang verwachte afsplitsing van haar onderdelenbedrijf Magneti Marelli nu officieel aangekondigd. De divisie moet eind dit jaar of begin 2019 op eigen benen komen te staan. Het is de bedoeling dat Magneti Marelli dan ook zelfstandig naar de beurs van Milaan gaat.

FCA splitst onderdelentak af

Met de afsplitsing wil FCA geld ophalen om verder te kunnen investeren in de autobusiness en de snelle ontwikkelingen zoals automatisch rijden en elektrificatie. "De afscheiding zal waarde opleveren voor de aandeelhouders van FCA en Magneti Marelli tegelijkertijd de operationele flexibiliteit bieden die nodig is om in de komende jaren verder te groeien.

Kapitaalpositie 

De spin-off stelt FCA op haar beurt in staat om verder te focussen op haar kernportefeuille en haar kapitaalpositie te versterken," zegt CEO Sergio Marchionne. Zijn autobedrijf zette al eerder de vrachtwagentak CNH Industrial en Ferrari op eigen benen.