Overleg op hoog niveau over Opel in Duitsland

‘Opel zal alle bestaande cao-afspraken voor haar Duitse productievestigingen respecteren. Berichten dat Opel dat niet zou doen, zijn pure speculatie.’

Dat staat in een verklaring die is uitgegeven na overleg tussen CEO Carlos Tavares van moederbedrijf PSA en directeur Michael Lohscheller van Opel aan de ene kant en bondsminister voor economische zaken en energie Peter Altmaier en zijn collega voor arbeid en sociale zaken Hubertus Heil aan de andere kant.

Prestatieverbeteringen 

"De dialoog was open en constructief. Beide zijden brachten de wens tot uitdrukking aan een houdbare toekomst voor Opel te werken die door de uitvoering van het turnaround-plan PACE! wordt ondersteund," stelt PSA. Het moederbedrijf zegt ook toe in de Duitse vestigingen te investeren maar dan wel nadat de prestatieverbeteringen zijn gerealiseerd. "Dat zal de duurzaamheid van Opel veilig stellen die de werknemers van hun management kunnen verwachten. We vertrouwen op het proces van mede-beslissingsrecht en vertrouwen er ook op dat overeenstemming met onze Duitse werkgelegenheidspartners gevonden kan worden in het beste belang van onze mede-arbeiders." PSA wijst er daarbij terloops op dat met de partners, lees bonden, in Groot-Brittannië, Spanje, Polen, Oostenrijk en Hongarije al wel overeenstemming is bereikt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Overleg op hoog niveau over Opel in Duitsland - Automobielmanagement.nl

Overleg op hoog niveau over Opel in Duitsland

‘Opel zal alle bestaande cao-afspraken voor haar Duitse productievestigingen respecteren. Berichten dat Opel dat niet zou doen, zijn pure speculatie.’

Dat staat in een verklaring die is uitgegeven na overleg tussen CEO Carlos Tavares van moederbedrijf PSA en directeur Michael Lohscheller van Opel aan de ene kant en bondsminister voor economische zaken en energie Peter Altmaier en zijn collega voor arbeid en sociale zaken Hubertus Heil aan de andere kant.

Prestatieverbeteringen 

"De dialoog was open en constructief. Beide zijden brachten de wens tot uitdrukking aan een houdbare toekomst voor Opel te werken die door de uitvoering van het turnaround-plan PACE! wordt ondersteund," stelt PSA. Het moederbedrijf zegt ook toe in de Duitse vestigingen te investeren maar dan wel nadat de prestatieverbeteringen zijn gerealiseerd. "Dat zal de duurzaamheid van Opel veilig stellen die de werknemers van hun management kunnen verwachten. We vertrouwen op het proces van mede-beslissingsrecht en vertrouwen er ook op dat overeenstemming met onze Duitse werkgelegenheidspartners gevonden kan worden in het beste belang van onze mede-arbeiders." PSA wijst er daarbij terloops op dat met de partners, lees bonden, in Groot-Brittannië, Spanje, Polen, Oostenrijk en Hongarije al wel overeenstemming is bereikt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding