Los daarvan nam de omzet bij Peugeot Citroën DS echter ook toe met 13 procent. De groep verkocht wereldwijd meer dan een miljoen auto’s, een toename met 44 procent.

PSA ging verder op de weg naar internationale expansie met nieuwe activiteiten in Algerije, Namibië, Maleisië en China, meldt het Franse concern in een kwartaalbericht. In alle werelddelen werden ook meer auto’s verkocht dan een jaar geleden, waarbij het marktaandeel in Europa met 0,7 procentpunt kon worden opgevoerd. De groep verwacht ook dat de Europese automarkt zich dit jaar stabiel zal ontwikkelen. Wel is de wereldwijde voorraad aan auto’s van Peugeot, Citroën en DS, inclusief die bij het dealernetwerk, eind maart opgelopen naar 438.000 stuks terwijl er dat een jaar eerder 48.000 minder waren. Daarnaast stonden er ook 219.000 Opels en Vauxhalls ergens in de voorraden.