VW Groep voert omzet verder op in Q1-2018

De Volkswagen Groep heeft in het eerste kwartaal een omzet gedraaid van 58,2 miljard euro, dat is weer 2 miljard euro meer dan een jaar geleden.

De operationele winst daalde van 4,4 naar 4,2 miljard euro maar dat is grotendeels te wijten aan een boekhoudkundige verandering. Zonder die post bleef de winst op vrijwel hetzelfde peil als een jaar geleden wat resulteert in een operationele marge van 7,2 procent. Daar komt dan nog wel 1,2 miljard euro winst bij als bijdrage van de joint-ventures in China. Volkswagen Groep stelt daarbij dat het in het afgelopen kwartaal niet opnieuw geld opzij hoefde te zetten voor dieselgate. De Automotive Divisie had eind maart ook 24,3 miljard euro in kas. 

Koers vasthouden

"De Volkswagen Groep bevindt zich in een robuuste economische positie, onze strategie begint vruchten af te werpen," zegt de kersverse CEO Herbert Diess. "Na een buitengewoon succesvol begin is het nu zaak om deze koers vast te houden op een sterke en gerichte manier. De snelheid waarmee onze sector verandert neemt nog steeds toe. Ons doel is de Volkswagen Groep om te vormen tot één van de leidende ondernemingen wat betreft winstgevendheid, innovatieve kracht en duurzaamheid." Uit het kwartaaloverzicht blijkt verder dat alle merken binnen de groep de winst konden opvoeren met uitzondering van Bentley dat last heeft van ongunstige wisselkoersen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

VW Groep voert omzet verder op in Q1-2018 - Automobielmanagement.nl

VW Groep voert omzet verder op in Q1-2018

De Volkswagen Groep heeft in het eerste kwartaal een omzet gedraaid van 58,2 miljard euro, dat is weer 2 miljard euro meer dan een jaar geleden.

De operationele winst daalde van 4,4 naar 4,2 miljard euro maar dat is grotendeels te wijten aan een boekhoudkundige verandering. Zonder die post bleef de winst op vrijwel hetzelfde peil als een jaar geleden wat resulteert in een operationele marge van 7,2 procent. Daar komt dan nog wel 1,2 miljard euro winst bij als bijdrage van de joint-ventures in China. Volkswagen Groep stelt daarbij dat het in het afgelopen kwartaal niet opnieuw geld opzij hoefde te zetten voor dieselgate. De Automotive Divisie had eind maart ook 24,3 miljard euro in kas. 

Koers vasthouden

"De Volkswagen Groep bevindt zich in een robuuste economische positie, onze strategie begint vruchten af te werpen," zegt de kersverse CEO Herbert Diess. "Na een buitengewoon succesvol begin is het nu zaak om deze koers vast te houden op een sterke en gerichte manier. De snelheid waarmee onze sector verandert neemt nog steeds toe. Ons doel is de Volkswagen Groep om te vormen tot één van de leidende ondernemingen wat betreft winstgevendheid, innovatieve kracht en duurzaamheid." Uit het kwartaaloverzicht blijkt verder dat alle merken binnen de groep de winst konden opvoeren met uitzondering van Bentley dat last heeft van ongunstige wisselkoersen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding