VW-baas Diess loopt geen risico in de VS

De huidige CEO van de Volkswagen Groep, Herbert Diess, kan ongehinderd naar de Verenigde Staten reizen. Hij loopt daar geen risico dat hij wordt opgepakt wegens dieselgate, in tegenstelling tot voorganger Martin Winterkorn en zes andere hoge managers van VW tegen wie de Amerikaanse justitie vorige week een arrestatiebevel heeft uitgevaardigd.

Dat heeft persbureau Bloomberg vernomen van twee bronnen binnen het ministerie van justitie. De Amerikanen gaan er voorshands van uit dat Diess geen rol heeft gespeeld bij dieselgate of bij het verdoezelen daarvan. Hij wordt dus in ieder geval niet als verdachte aangemerkt. Diess heeft bovendien de toezegging gekregen dat hij van te voren zal worden verwittigd indien de officier van justitie zijn standpunt zou wijzigen of als er alsnog klachten over een vermeende rol rond het dieselschandaal binnen zouden komen. Niet uitgesloten wordt dat Diess te zijner tijd mogelijk wel wordt verhoord als getuige bij rechtszaken tegen de andere betrokkenen van de VW Groep.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

VW-baas Diess loopt geen risico in de VS - Automobielmanagement.nl

VW-baas Diess loopt geen risico in de VS

De huidige CEO van de Volkswagen Groep, Herbert Diess, kan ongehinderd naar de Verenigde Staten reizen. Hij loopt daar geen risico dat hij wordt opgepakt wegens dieselgate, in tegenstelling tot voorganger Martin Winterkorn en zes andere hoge managers van VW tegen wie de Amerikaanse justitie vorige week een arrestatiebevel heeft uitgevaardigd.

Dat heeft persbureau Bloomberg vernomen van twee bronnen binnen het ministerie van justitie. De Amerikanen gaan er voorshands van uit dat Diess geen rol heeft gespeeld bij dieselgate of bij het verdoezelen daarvan. Hij wordt dus in ieder geval niet als verdachte aangemerkt. Diess heeft bovendien de toezegging gekregen dat hij van te voren zal worden verwittigd indien de officier van justitie zijn standpunt zou wijzigen of als er alsnog klachten over een vermeende rol rond het dieselschandaal binnen zouden komen. Niet uitgesloten wordt dat Diess te zijner tijd mogelijk wel wordt verhoord als getuige bij rechtszaken tegen de andere betrokkenen van de VW Groep.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding