GM investeert miljarden in Zuid-Korea

Na een hoog opgelopen arbeidsconflict, tot een ware veldslag in één van de fabrieken aan toe, heeft General Motors nu haar werknemers in Zuid-Korea een zekere toekomst toegezegd.

GM gaat 2,8 miljard dollar investeren in de productie van nieuwe SUV’s en CUV’s waar veel vraag naar is. Dat levert de Zuid-Koreaanse fabrieken direct of indirect tienduizenden banen op, aldus General Motors. "Dit levensvatbaarheidsplan wordt ondersteund door een diepe samenwerking tussen de belangrijkste betrokkenen, de werknemers en de Koreaanse regering."

General Motors dreigde zich oorspronkelijk helemaal uit Zuid-Korea terug te trekken als de bonden en werknemers niet zouden instemmen met forse bezuinigingen. Uiteindelijk kon na een lange strijd wel een akkoord worden bereikt met de bonden. Het bedrijf heeft nu meegedeeld dat ook de bestaande schuldenlast door een overeenkomst met de Korea Development Bank, de andere aandeelhouder, met 2,8 miljard dollar zal worden teruggebracht. "We zijn erg ingenomen met onze toekomst in Korea. We hebben nu alle bouwblokken geschapen om een voor de lange termijn levensvatbaar plan uit te voeren dat goed is voor onze mensen, goed voor ons bedrijf en goed voor Korea," aldus internationaal directeur Barry Engle van General Motors.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

GM investeert miljarden in Zuid-Korea - Automobielmanagement.nl

GM investeert miljarden in Zuid-Korea

Na een hoog opgelopen arbeidsconflict, tot een ware veldslag in één van de fabrieken aan toe, heeft General Motors nu haar werknemers in Zuid-Korea een zekere toekomst toegezegd.

GM gaat 2,8 miljard dollar investeren in de productie van nieuwe SUV’s en CUV’s waar veel vraag naar is. Dat levert de Zuid-Koreaanse fabrieken direct of indirect tienduizenden banen op, aldus General Motors. "Dit levensvatbaarheidsplan wordt ondersteund door een diepe samenwerking tussen de belangrijkste betrokkenen, de werknemers en de Koreaanse regering."

General Motors dreigde zich oorspronkelijk helemaal uit Zuid-Korea terug te trekken als de bonden en werknemers niet zouden instemmen met forse bezuinigingen. Uiteindelijk kon na een lange strijd wel een akkoord worden bereikt met de bonden. Het bedrijf heeft nu meegedeeld dat ook de bestaande schuldenlast door een overeenkomst met de Korea Development Bank, de andere aandeelhouder, met 2,8 miljard dollar zal worden teruggebracht. "We zijn erg ingenomen met onze toekomst in Korea. We hebben nu alle bouwblokken geschapen om een voor de lange termijn levensvatbaar plan uit te voeren dat goed is voor onze mensen, goed voor ons bedrijf en goed voor Korea," aldus internationaal directeur Barry Engle van General Motors.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding