Chinezen willen fabrikant autostoelen kopen

Ningbo Jifent Auto Parts, een grote Chinese toeleverancier voor de auto-industrie, wil de Duitse fabrikant van stoelen voor personenauto’s, vrachtwagens en bussen Grammer helemaal inlijven.

Ningbo Jifent is al voor een kwart eigenaar van Grammer maar heeft nu een bod gedaan op de rest van de aandelen. Daarmee zou een bedrag zijn gemoeid van 578 miljoen euro. De Duitse onderneming had de Chinezen ruim een jaar geleden aan boord gehaald om een mogelijke overname door de omstreden Bosnische investeerdersfamilie Hastor af te weren.

Grammer zelf stelt dat het nog niet zeker is dat de overname doorgaat. Op dit moment onderzoekt het bedrijf de ‘strategische opties in het beste belang van de onderneming.’ Grammer is een in Beieren gevestigde middelgrote onderneming in de auto-toelevering met vorig jaar een omzet van bijna 1,8 miljard euro en een nettowinst van 32,4 miljoen euro.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Chinezen willen fabrikant autostoelen kopen - Automobielmanagement.nl

Chinezen willen fabrikant autostoelen kopen

Ningbo Jifent Auto Parts, een grote Chinese toeleverancier voor de auto-industrie, wil de Duitse fabrikant van stoelen voor personenauto’s, vrachtwagens en bussen Grammer helemaal inlijven.

Ningbo Jifent is al voor een kwart eigenaar van Grammer maar heeft nu een bod gedaan op de rest van de aandelen. Daarmee zou een bedrag zijn gemoeid van 578 miljoen euro. De Duitse onderneming had de Chinezen ruim een jaar geleden aan boord gehaald om een mogelijke overname door de omstreden Bosnische investeerdersfamilie Hastor af te weren.

Grammer zelf stelt dat het nog niet zeker is dat de overname doorgaat. Op dit moment onderzoekt het bedrijf de ‘strategische opties in het beste belang van de onderneming.’ Grammer is een in Beieren gevestigde middelgrote onderneming in de auto-toelevering met vorig jaar een omzet van bijna 1,8 miljard euro en een nettowinst van 32,4 miljoen euro.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding