Daimler stapt in Uber-concurrent

Daimler heeft een belang genomen in Taxify, een in Estland gevestigde concurrent van Uber die inmiddels meer dan drie miljoen gebruikers in 20 landen in Europa en Afrika telt.

Daimler stapt in Uber-concurrent

Eerder al stapte ook de Chinese ride-hailing gigant Didi Chuxing in bij Taxify. Daimler wil de mediaberichten echter tot nu toe niet bevestigen.

De participatie zou worden georganiseerd via Moovel Group, het dochterbedrijf waarin Daimler de nieuwe mobiliteitsdiensten samenvoegt. Moovel Group omvat onder meer ook de parkeerdiensten en de autodeel-bedrijven Car2Go en DriveNow die Daimler samen bezit met BMW.

Taxify is naar eigen zegen één van de snelst groeiende bedrijven in Europa. Het bedrijf heeft nu een nieuwe kapitaalronde van 175 miljoen dollar georganiseerd waarbij Daimler één van de grootste participanten is. Het Estse bedrijf wil daarmee de concurrentiepositie tegenover vooral Uber verder versterken.

Daimler stapt in Uber-concurrent - Automobielmanagement.nl

Daimler stapt in Uber-concurrent

Daimler heeft een belang genomen in Taxify, een in Estland gevestigde concurrent van Uber die inmiddels meer dan drie miljoen gebruikers in 20 landen in Europa en Afrika telt.

Daimler stapt in Uber-concurrent

Eerder al stapte ook de Chinese ride-hailing gigant Didi Chuxing in bij Taxify. Daimler wil de mediaberichten echter tot nu toe niet bevestigen.

De participatie zou worden georganiseerd via Moovel Group, het dochterbedrijf waarin Daimler de nieuwe mobiliteitsdiensten samenvoegt. Moovel Group omvat onder meer ook de parkeerdiensten en de autodeel-bedrijven Car2Go en DriveNow die Daimler samen bezit met BMW.

Taxify is naar eigen zegen één van de snelst groeiende bedrijven in Europa. Het bedrijf heeft nu een nieuwe kapitaalronde van 175 miljoen dollar georganiseerd waarbij Daimler één van de grootste participanten is. Het Estse bedrijf wil daarmee de concurrentiepositie tegenover vooral Uber verder versterken.