Amerikaanse automarkt remt snel af

Op de Amerikaanse automarkt lijken de goede tijden voorbij. Hoewel sommige merken, met name van Fiat Chrysler, het nog altijd goed doen zien de meeste andere de afzet op zijn hoogst stabiliseren of nu zelfs dalen vergeleken met een jaar eerder.

De ster van de afgelopen maand was FCA dat met een sterke plus van 11 procent uit de bus kwam. Jeep, Chrysler, Dodge en de kleinere merken verkochten samen ook het hoogste aantal auto’s in die maand sinds mei 2005.

Bovendien kwam FCA voor het eerste in tijden hoger uit dan Ford dat het afgelopen maand met een magere plus van 0,7 procent moest doen. Bij Ford komt dat geheel voor rekening van de fleetsales want aan particulieren verkocht Ford wel weer meer auto’s. Bovendien waren die met een gemiddelde verkoopprijs van 35.800 dollar ook 3.400 dollar duurder dan een jaar eerder.

Verder verloor Nissan opnieuw terrein met een daling van ruim vier procent en kon Toyota de schade beperkt houden tot nog geen één procent. Audi zag de Amerikaanse afzet met net 0,6 procent stijgen maar zustermerk Volkswagen kwam nog wel met een plus van vier procent uit de bus.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Amerikaanse automarkt remt snel af - Automobielmanagement.nl

Amerikaanse automarkt remt snel af

Op de Amerikaanse automarkt lijken de goede tijden voorbij. Hoewel sommige merken, met name van Fiat Chrysler, het nog altijd goed doen zien de meeste andere de afzet op zijn hoogst stabiliseren of nu zelfs dalen vergeleken met een jaar eerder.

De ster van de afgelopen maand was FCA dat met een sterke plus van 11 procent uit de bus kwam. Jeep, Chrysler, Dodge en de kleinere merken verkochten samen ook het hoogste aantal auto’s in die maand sinds mei 2005.

Bovendien kwam FCA voor het eerste in tijden hoger uit dan Ford dat het afgelopen maand met een magere plus van 0,7 procent moest doen. Bij Ford komt dat geheel voor rekening van de fleetsales want aan particulieren verkocht Ford wel weer meer auto’s. Bovendien waren die met een gemiddelde verkoopprijs van 35.800 dollar ook 3.400 dollar duurder dan een jaar eerder.

Verder verloor Nissan opnieuw terrein met een daling van ruim vier procent en kon Toyota de schade beperkt houden tot nog geen één procent. Audi zag de Amerikaanse afzet met net 0,6 procent stijgen maar zustermerk Volkswagen kwam nog wel met een plus van vier procent uit de bus.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding