Over de eerste vijf maanden van dit jaar werden 5,4 procent meer Mercedessen verkocht. Het succes blijft voornamelijk te danken aan China en de rest van Azië want daar werden weer 10,2 procent meer voertuigen aan de man gebracht. Moederbedrijf Daimler meldt verder dat ook bij Mercedes-Benz de SUV’s uitstekend lopen met in mei weer 70.000 verkochte exemplaren.

Mercedes-Benz is momenteel het best verkochte luxe merk in onder meer Duitsland, Frankrijk, Belgie, de Verenigde Staten, Brazilië, Japan en Australië. "Dat we nu al 63 maanden achter elkaar een nieuw record neerzetten bewijst het vertrouwen dat de klanten hebben in de producten van Mercedes-Benz," zegt verkoopdirecteur Britta Seeger.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding