Auto Trader draait marge van 67 procent

Auto Trader Group, het bedrijf achter de gelijknamige autobladen en websites, heeft in het boekjaar tot eind maart een omzet gedraaid van 375 miljoen euro, dat is zeven procent meer dan een jaar eerder.

Daarop werd een operationele winst gemaakt van 250 miljoen euro wat een marge oplevert van 67 procent. Die winst was bovendien tien procent hoger dan in het voorafgaande boekjaar.

Auto Trader had via de aangesloten bedrijven gemiddeld 435.000 tweedehands auto’s in de verkoop. Het aantal ‘cross platform minutes’ op de sites nam weer met zes procent toe naar 618 miljoen. Bovendien werden in het boekjaar ook maandprijzen bij de aangeboden auto’s vermeld waarmee het Britse bedrijf de klant van tegenwoordig beter denkt te bedienen. CEO Traver Mather: "Onze positie als marktleider is verder versterkt doordat consumenten meer tijd op onze site besteden om te kijken naar het grote aanbod aan advertenties, producten en advies. We hebben een grote stap gezet naar verbetering van het kopen van een auto door Dealer Finance producten die de klant in staat stelt te zoeken op maandbedrag en de verkoper de kans biedt om al vroeg in het koopstadium financiering aan te bieden."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Auto Trader draait marge van 67 procent - Automobielmanagement.nl

Auto Trader draait marge van 67 procent

Auto Trader Group, het bedrijf achter de gelijknamige autobladen en websites, heeft in het boekjaar tot eind maart een omzet gedraaid van 375 miljoen euro, dat is zeven procent meer dan een jaar eerder.

Daarop werd een operationele winst gemaakt van 250 miljoen euro wat een marge oplevert van 67 procent. Die winst was bovendien tien procent hoger dan in het voorafgaande boekjaar.

Auto Trader had via de aangesloten bedrijven gemiddeld 435.000 tweedehands auto’s in de verkoop. Het aantal ‘cross platform minutes’ op de sites nam weer met zes procent toe naar 618 miljoen. Bovendien werden in het boekjaar ook maandprijzen bij de aangeboden auto’s vermeld waarmee het Britse bedrijf de klant van tegenwoordig beter denkt te bedienen. CEO Traver Mather: "Onze positie als marktleider is verder versterkt doordat consumenten meer tijd op onze site besteden om te kijken naar het grote aanbod aan advertenties, producten en advies. We hebben een grote stap gezet naar verbetering van het kopen van een auto door Dealer Finance producten die de klant in staat stelt te zoeken op maandbedrag en de verkoper de kans biedt om al vroeg in het koopstadium financiering aan te bieden."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding