Nieuwe Opels kunnen goedkoper worden

Nieuwe Opels kunnen een stuk goedkoper worden door het ‘delen’ van platforms, elektronica of onderdelen voor de aandrijving binnen de PSA Groep. Op de ontwikkeling van nieuwe modellen kan dat tot de helft bespaart worden, heeft Opel laten weten.

"Dankzij het gezamenlijke gebruik van platforms kunnen we, afhankelijk van de programma’s, tussen de 20 en 50 procent besparen op de ontwikkelingskosten van elke nieuwe Opel, vergeleken bij zijn voorganger," zegt CEO Michael Lohscheller. Het eerste model dat onder de PSA-paraplu zal worden gebouwd is de nieuwe Corsa die volgend jaar op de markt moet komen.

Ook de modellen Grandland X SUV en de Combo Life worden op een elders bij PSA ontwikkeld platform gebaseerd. Opel is pas sinds halverwege vorig jaar onderdeel van PSA maar Lohscheller heeft al eerder laten weten dat dat nu al grote besparingen begint op te leveren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Nieuwe Opels kunnen goedkoper worden - Automobielmanagement.nl

Nieuwe Opels kunnen goedkoper worden

Nieuwe Opels kunnen een stuk goedkoper worden door het ‘delen’ van platforms, elektronica of onderdelen voor de aandrijving binnen de PSA Groep. Op de ontwikkeling van nieuwe modellen kan dat tot de helft bespaart worden, heeft Opel laten weten.

"Dankzij het gezamenlijke gebruik van platforms kunnen we, afhankelijk van de programma’s, tussen de 20 en 50 procent besparen op de ontwikkelingskosten van elke nieuwe Opel, vergeleken bij zijn voorganger," zegt CEO Michael Lohscheller. Het eerste model dat onder de PSA-paraplu zal worden gebouwd is de nieuwe Corsa die volgend jaar op de markt moet komen.

Ook de modellen Grandland X SUV en de Combo Life worden op een elders bij PSA ontwikkeld platform gebaseerd. Opel is pas sinds halverwege vorig jaar onderdeel van PSA maar Lohscheller heeft al eerder laten weten dat dat nu al grote besparingen begint op te leveren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding