Fusie Nissan en Renault uitgesloten

Een fusie tussen Nissan en Renault is uitgesloten. “Een ieder die vraagt van Nissan, of Mitsubishi, om volledige dochterbedrijven te worden van Renault heeft enkele geen kans,” heeft Carlos Ghosn, CEO van Renault en bestuursvoorzitter van Nissan, weer eens geroepen tijdens de aandeelhoudersvergadering van Nissan in Yokohama.

Fusie Nissan en Renault uitgesloten

"Er wordt niet gesproken over een volledige fusie," voegde Hiroto Saikawa, sinds vorig jaar april CEO van Nissan als opvolger van Ghosn, er voor de duidelijkheid aan toe.

Maar volgens Ghosn moet er wel gesleuteld worden aan de financiële verhoudingen tussen Nissan en Renault binnen hun alliantie. Renault heeft 43 procent van de aandelen van Nissan in handen en daar ook stemrecht. Nissan bezit echter slechts 15 procent van Renault zonder stemrecht. De verhoudingen zijn nog ingewikkelder geworden door de komst van Mitsubishi dat sinds 2016 voor 34 procent van Nissan is. Ghosn zelf is kort daarna ook benoemd tot CEO van die Japanse autofabrikant.

Fusie Nissan en Renault uitgesloten - Automobielmanagement.nl

Fusie Nissan en Renault uitgesloten

Een fusie tussen Nissan en Renault is uitgesloten. “Een ieder die vraagt van Nissan, of Mitsubishi, om volledige dochterbedrijven te worden van Renault heeft enkele geen kans,” heeft Carlos Ghosn, CEO van Renault en bestuursvoorzitter van Nissan, weer eens geroepen tijdens de aandeelhoudersvergadering van Nissan in Yokohama.

Fusie Nissan en Renault uitgesloten

"Er wordt niet gesproken over een volledige fusie," voegde Hiroto Saikawa, sinds vorig jaar april CEO van Nissan als opvolger van Ghosn, er voor de duidelijkheid aan toe.

Maar volgens Ghosn moet er wel gesleuteld worden aan de financiële verhoudingen tussen Nissan en Renault binnen hun alliantie. Renault heeft 43 procent van de aandelen van Nissan in handen en daar ook stemrecht. Nissan bezit echter slechts 15 procent van Renault zonder stemrecht. De verhoudingen zijn nog ingewikkelder geworden door de komst van Mitsubishi dat sinds 2016 voor 34 procent van Nissan is. Ghosn zelf is kort daarna ook benoemd tot CEO van die Japanse autofabrikant.