Daimler investeert in Zuid-Afrika

Daimler gaat 600 miljoen euro investeren in uitbreiding en modernisering van haar fabriek in East London, Zuid-Afrika. Mercedes-Benz gaat daar dan ook de nieuwe generatie C-Klasse bouwen.

Dat is meegedeeld tijdens een bezoek van de Zuid-Afrikaanse president Ramaphosa aan de hoofdvestiging van de Duitse autobouwer. De fabriek krijgt onder meer een nieuwe spuiterij en body shop, nieuwe magazijnen en logistieke installaties. Al met al komt er 100.000 vierkante meter productieruimte bij waarmee de capaciteit met twee-derde wordt opgevoerd.

Markus Schäfer, in het bestuur van Mercedes-Benz verantwoordelijk voor productie en supply chain: "Met deze investeringen breiden we de fabriek in East London fors uit. Ook maken we die klaar voor de toekomst. De investering bewijst onze commitment aan Zuid-Afrika en onze activiteiten om de economische groei nieuw leven in te blazen." Ook andere autofabrikanten zoals Nissan hebben aangekondigd dat ze fors gaan investeren in Zuid-Afrika.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Daimler investeert in Zuid-Afrika - Automobielmanagement.nl

Daimler investeert in Zuid-Afrika

Daimler gaat 600 miljoen euro investeren in uitbreiding en modernisering van haar fabriek in East London, Zuid-Afrika. Mercedes-Benz gaat daar dan ook de nieuwe generatie C-Klasse bouwen.

Dat is meegedeeld tijdens een bezoek van de Zuid-Afrikaanse president Ramaphosa aan de hoofdvestiging van de Duitse autobouwer. De fabriek krijgt onder meer een nieuwe spuiterij en body shop, nieuwe magazijnen en logistieke installaties. Al met al komt er 100.000 vierkante meter productieruimte bij waarmee de capaciteit met twee-derde wordt opgevoerd.

Markus Schäfer, in het bestuur van Mercedes-Benz verantwoordelijk voor productie en supply chain: "Met deze investeringen breiden we de fabriek in East London fors uit. Ook maken we die klaar voor de toekomst. De investering bewijst onze commitment aan Zuid-Afrika en onze activiteiten om de economische groei nieuw leven in te blazen." Ook andere autofabrikanten zoals Nissan hebben aangekondigd dat ze fors gaan investeren in Zuid-Afrika.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding