PSA voert productie kleine bestelwagens op

PSA gaat de productie van de kleine bestelwagens Peugeot Partner en Citroën Berlingo in haar fabrieken in Spanje en Portugal opvoeren. Bovendien wordt in de Spaanse fabriek in Vigo binnenkort voor ‘t eerst ook de Opel Combo gebouwd.

PSA voert productie kleine bestelwagens op

PSA is in dit marktsegment in Europa marktleider met een aandeel van meer dan 30 procent. Vorig jaar heeft de Franse groep wereldwijd 658.000 van die wagens verkocht, dat is 16 procent meer dan in 2016. Van de drie modellen komt nu een nieuwe generatie op de markt waarvoor, mede gezien de toenemende vraag, meer capaciteit nodig is.

De fabriek in het Portugese Mangualde krijgt er 225 man bij om een derde ploeg mogelijk te maken. In Vigo zijn de afgelopen tijd al 900 nieuwe arbeidsplaatsen gecreëerd om ook daar meer bestelwagens te bouwen. De Partner, Berlingo en Combo blijven geleverd worden in een groot aantal uitvoeringen met onder meer 2, 3 of 5 zitplaatsen en een laadvermogen dat varieert van 650 tot 1000 kilo. PSA verkoopt de bestelwagens in meer dan 100 landen over de hele wereld.

PSA voert productie kleine bestelwagens op - Automobielmanagement.nl

PSA voert productie kleine bestelwagens op

PSA gaat de productie van de kleine bestelwagens Peugeot Partner en Citroën Berlingo in haar fabrieken in Spanje en Portugal opvoeren. Bovendien wordt in de Spaanse fabriek in Vigo binnenkort voor ‘t eerst ook de Opel Combo gebouwd.

PSA voert productie kleine bestelwagens op

PSA is in dit marktsegment in Europa marktleider met een aandeel van meer dan 30 procent. Vorig jaar heeft de Franse groep wereldwijd 658.000 van die wagens verkocht, dat is 16 procent meer dan in 2016. Van de drie modellen komt nu een nieuwe generatie op de markt waarvoor, mede gezien de toenemende vraag, meer capaciteit nodig is.

De fabriek in het Portugese Mangualde krijgt er 225 man bij om een derde ploeg mogelijk te maken. In Vigo zijn de afgelopen tijd al 900 nieuwe arbeidsplaatsen gecreëerd om ook daar meer bestelwagens te bouwen. De Partner, Berlingo en Combo blijven geleverd worden in een groot aantal uitvoeringen met onder meer 2, 3 of 5 zitplaatsen en een laadvermogen dat varieert van 650 tot 1000 kilo. PSA verkoopt de bestelwagens in meer dan 100 landen over de hele wereld.