Verkoop veilinghuis BCA Marketplace strandt

De investeerders Apax Partners zien af van een definitief overnamebod op het Britse veilingbedrijf BCA Marketplace dat eigenaar is van WeBuyAnyCar en ook een vestiging heeft in Barneveld.

De directie van BCA Marketplace verwierp vorige maand een eerste bod van Apax dat het autobedrijf waardeerde op 2,08 miljard euro. Ook een tweede, verhoogd bod werd door BCA Marketplace afgewezen ‘omdat het onvoldoende waardering bood voor de waarde van de onderneming’.

"Het bestuur van BCA heeft twee voorlopige en onder voorwaarden gestelde voorstellen van Apax ontvangen in relatie tot een mogelijk kasbod voor het hele aandelenkapitaal. Na zorgvuldige afweging heeft het bestuur geconcludeerd dat die voorstellen het bedrijf en haar aantrekkelijke vooruitzichten onderwaarderen. Daarom heeft het bestuur de voorstellen unaniem afgewezen," aldus een verklaring aan de beurs. Apax moest op grond van de beursregels voor zondagmiddag beslissen of het alsnog een poging zou wagen maar heeft nu laten weten daar van af te zien. Apax Partners had vroeger ook een belang in het Britse Autotrader en is in ons land onder meer eigenaar van Wehkamp en Takko Fashion.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Verkoop veilinghuis BCA Marketplace strandt - Automobielmanagement.nl

Verkoop veilinghuis BCA Marketplace strandt

De investeerders Apax Partners zien af van een definitief overnamebod op het Britse veilingbedrijf BCA Marketplace dat eigenaar is van WeBuyAnyCar en ook een vestiging heeft in Barneveld.

De directie van BCA Marketplace verwierp vorige maand een eerste bod van Apax dat het autobedrijf waardeerde op 2,08 miljard euro. Ook een tweede, verhoogd bod werd door BCA Marketplace afgewezen ‘omdat het onvoldoende waardering bood voor de waarde van de onderneming’.

"Het bestuur van BCA heeft twee voorlopige en onder voorwaarden gestelde voorstellen van Apax ontvangen in relatie tot een mogelijk kasbod voor het hele aandelenkapitaal. Na zorgvuldige afweging heeft het bestuur geconcludeerd dat die voorstellen het bedrijf en haar aantrekkelijke vooruitzichten onderwaarderen. Daarom heeft het bestuur de voorstellen unaniem afgewezen," aldus een verklaring aan de beurs. Apax moest op grond van de beursregels voor zondagmiddag beslissen of het alsnog een poging zou wagen maar heeft nu laten weten daar van af te zien. Apax Partners had vroeger ook een belang in het Britse Autotrader en is in ons land onder meer eigenaar van Wehkamp en Takko Fashion.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding