De directie van BCA Marketplace verwierp vorige maand een eerste bod van Apax dat het autobedrijf waardeerde op 2,08 miljard euro. Ook een tweede, verhoogd bod werd door BCA Marketplace afgewezen ‘omdat het onvoldoende waardering bood voor de waarde van de onderneming’.

"Het bestuur van BCA heeft twee voorlopige en onder voorwaarden gestelde voorstellen van Apax ontvangen in relatie tot een mogelijk kasbod voor het hele aandelenkapitaal. Na zorgvuldige afweging heeft het bestuur geconcludeerd dat die voorstellen het bedrijf en haar aantrekkelijke vooruitzichten onderwaarderen. Daarom heeft het bestuur de voorstellen unaniem afgewezen," aldus een verklaring aan de beurs. Apax moest op grond van de beursregels voor zondagmiddag beslissen of het alsnog een poging zou wagen maar heeft nu laten weten daar van af te zien. Apax Partners had vroeger ook een belang in het Britse Autotrader en is in ons land onder meer eigenaar van Wehkamp en Takko Fashion.