Eigenaar PSA kent het centrum wel belangrijke taken toe maar stelt tegelijk dat de hoeveelheid werk drastisch minder zal worden dan voor de overname. "Het centrum in Rüsselsheim speelt een belangijke rol binnen de PSA Groep en heeft haar eigen competenties. We gaan daar en in Eisenach en Kaiserslautern tussen nu en 2023 flink investeren in R&D. We kijken echter tegelijk naar verschillende opties hoe we het centrum op een duurzame en succesvolle manier kunnen runnen," aldus CEO Michael Lohscheller van Opel. De vakbonden en ondernemingsraad noemen de eventuele verkoop ‘een zelfmoord actie’. "Het technologische hart van het merk Opel klopt in engineering. Productie, service en administratieve functies stellen niets voor zonder het onderzoekscentrum."

PSA overweegt zoals gemeld het centrum in onderdelen te verkopen aan ingenieursbureaus of andere technische bedrijven. Lohscheller ontkent die berichten in een verklaring niet met zoveel woorden. Hij zegt alleen ‘dat engineering centraal staat en blijft staan bij Opel’. Alle nieuwe modellen voor het merk zullen in Rüsselheim worden ontworpen en ontwikkeld, maar dan wel op basis van platforms die bij de rest van PSA ook in gebruik zijn. Ook krijgt het centrum een rol bij de ontwikkeling van motoren voor de Amerikaanse markt alsmede bij de verdere elektrificering van de PSA-auto’s maar wat die rol precies inhoudt moet nog blijken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding