Audi moet inleveren op verkopen

Audi verkocht in de afgelopen juni-maand wereldwijd 164.000 automobielen, dat is een kleine vier procent minder dan een jaar eerder.

Dat komt vooral door de slechte gang van zaken in China waar Audi zeven procent minder auto’s verkocht. In Europa liepen de verkopen van Audi’s met bijna twee procent terug terwijl in de Verenigde Staten sprake was van een verdere stabilisatie op het echter nog altijd lage niveau van nog net geen 20.000 auto’s.

Over het eerste halfjaar komen de verkopen bij Audi nu 4,5 procent lager uit. Daarbij blijft het aantal van 949.300 eenheden ook nog altijd ruim onder het miljoen. Europa laat een plus zien van ruim vier procent, in de VS is sprake van een plus met een goede vijf procent terwijl China ondanks de tegenvallende verkopen in juni over het eerste halfjaar nog altijd op een plus van ruim 20 procent uitkomt.

Interim CEO Bram Schot is tóch tevreden: "Ondanks de moeilijke omstandigheden hebben we goed gepresteerd dankzij de positieve ontwikkeling in Azië en Noord-Amerika in het eerste halfjaar. We verwachten een uitdagend maar tegelijk ook spannend tweede halfjaar met verdere modellenwijzigingen en de presentatie van ons eerste volledig elektrische model."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Audi moet inleveren op verkopen - Automobielmanagement.nl

Audi moet inleveren op verkopen

Audi verkocht in de afgelopen juni-maand wereldwijd 164.000 automobielen, dat is een kleine vier procent minder dan een jaar eerder.

Dat komt vooral door de slechte gang van zaken in China waar Audi zeven procent minder auto’s verkocht. In Europa liepen de verkopen van Audi’s met bijna twee procent terug terwijl in de Verenigde Staten sprake was van een verdere stabilisatie op het echter nog altijd lage niveau van nog net geen 20.000 auto’s.

Over het eerste halfjaar komen de verkopen bij Audi nu 4,5 procent lager uit. Daarbij blijft het aantal van 949.300 eenheden ook nog altijd ruim onder het miljoen. Europa laat een plus zien van ruim vier procent, in de VS is sprake van een plus met een goede vijf procent terwijl China ondanks de tegenvallende verkopen in juni over het eerste halfjaar nog altijd op een plus van ruim 20 procent uitkomt.

Interim CEO Bram Schot is tóch tevreden: "Ondanks de moeilijke omstandigheden hebben we goed gepresteerd dankzij de positieve ontwikkeling in Azië en Noord-Amerika in het eerste halfjaar. We verwachten een uitdagend maar tegelijk ook spannend tweede halfjaar met verdere modellenwijzigingen en de presentatie van ons eerste volledig elektrische model."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding