Investeerder: ‘Nu eens rust in de tent bij Tesla’

Bij Tesla moet er nu eens rust in de tent komen. De onderneming is niet gebaat bij alle opvliegingen, Twitter-kreten en andere uitlatingen van oprichter/CEO Elon Musk.

"We steunen het bedrijf zeker maar in deze fase willen we rust en implementatie," zijn de woorden van James Anderson die Tesla volgt bij de Schotse vermogensbeheerder Baillie Gifford die met een belang van 7,5 procent de op drie na grootste aandeelhouder van de autofabrikant is.

Anderson reageert daarmee op alle uitbarstingen die Musk de laatste tijd de wereld in heeft gestuurd. Zo beet hij analisten tijdens een telefonische conferentie toe ‘dat ze saaie idiote vragen stelden waar hij verder geen tijd voor had’. Ook roept Musk nog altijd regelmatig dat Tesla bepaalde doelen zal halen, zoals bij de productie van Model 3, terwijl hij of Tesla zelf later moeten toegeven dat dat weer niet het geval is geweest. Een ander heet hangijzer is de financiële positie van Tesla, waarbij Musk stelt dat alles in orde is terwijl veel analisten daar toch nog altijd grote twijfels over hebben.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Investeerder: ‘Nu eens rust in de tent bij Tesla’ - Automobielmanagement.nl

Investeerder: ‘Nu eens rust in de tent bij Tesla’

Bij Tesla moet er nu eens rust in de tent komen. De onderneming is niet gebaat bij alle opvliegingen, Twitter-kreten en andere uitlatingen van oprichter/CEO Elon Musk.

"We steunen het bedrijf zeker maar in deze fase willen we rust en implementatie," zijn de woorden van James Anderson die Tesla volgt bij de Schotse vermogensbeheerder Baillie Gifford die met een belang van 7,5 procent de op drie na grootste aandeelhouder van de autofabrikant is.

Anderson reageert daarmee op alle uitbarstingen die Musk de laatste tijd de wereld in heeft gestuurd. Zo beet hij analisten tijdens een telefonische conferentie toe ‘dat ze saaie idiote vragen stelden waar hij verder geen tijd voor had’. Ook roept Musk nog altijd regelmatig dat Tesla bepaalde doelen zal halen, zoals bij de productie van Model 3, terwijl hij of Tesla zelf later moeten toegeven dat dat weer niet het geval is geweest. Een ander heet hangijzer is de financiële positie van Tesla, waarbij Musk stelt dat alles in orde is terwijl veel analisten daar toch nog altijd grote twijfels over hebben.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding