Mazda getroffen door overstromingen in Japan

Opnieuw leiden barre weersomstandigheden tot ernstige problemen voor de autofabrikanten in Japan.

Mazda heeft vanwege overstromingen minstens twee fabrieken, waaronder de hoofdvestiging in Fuchu, enige tijd stil moeten leggen. Inmiddels is de productie bij beide locaties, die samen 60 procent van alle Mazda’s bouwen, weer langzamerhand hervat. Volgens Mazda is er geen onherstelbare schade aangericht maar waren veel wegen in de buurt wel ondergelopen zodat de werknemers niet bij de fabriek konden komen. Bovendien zijn de woningen van meer dan honderd werknemers die dicht bij de fabriek wonen wel overstroomd.

Ook Mitsubishi had last van de overstromingen maar daar werd één fabriek slechts enkele uren stil gelegd uit veiligheidsoverwegingen. Of de problemen leiden tot vertraging bij de aflevering van nieuwe auto’s is nog niet bekend.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Mazda getroffen door overstromingen in Japan - Automobielmanagement.nl

Mazda getroffen door overstromingen in Japan

Opnieuw leiden barre weersomstandigheden tot ernstige problemen voor de autofabrikanten in Japan.

Mazda heeft vanwege overstromingen minstens twee fabrieken, waaronder de hoofdvestiging in Fuchu, enige tijd stil moeten leggen. Inmiddels is de productie bij beide locaties, die samen 60 procent van alle Mazda’s bouwen, weer langzamerhand hervat. Volgens Mazda is er geen onherstelbare schade aangericht maar waren veel wegen in de buurt wel ondergelopen zodat de werknemers niet bij de fabriek konden komen. Bovendien zijn de woningen van meer dan honderd werknemers die dicht bij de fabriek wonen wel overstroomd.

Ook Mitsubishi had last van de overstromingen maar daar werd één fabriek slechts enkele uren stil gelegd uit veiligheidsoverwegingen. Of de problemen leiden tot vertraging bij de aflevering van nieuwe auto’s is nog niet bekend.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding