Bovendien kan het aantal werknemers met tien procent worden uitgebreid. VW zal daarmee alles bij elkaar rond een miljard euro in de Spaanse fabriek investeren.

In Navarra wordt al sinds 1984 de VW Polo gemaakt. Van dat aloude model is net vorig jaar weer een nieuwe generatie gelanceerd. Het platform voor die Polo wordt nu ook gebruikt voor de T-Cross die eind van dit jaar van de band moet rollen. "Door beide modellen in Navarra te bouwen bereiken we grote efficiëntie voordelen. We maken opnieuw gebruik van de flexibiliteit en voordelen van ons wereldwijde productienetwerk. Dat is hoe we de productiviteit opvoeren en tegelijk de kwaliteit garanderen," zegt dr Andreas Tostmann, hoofd productie en logistiek bij Volkswagen.

Het is de eerste keer sinds de opening van de Spaanse fabriek dat daar twee modellen tegelijk worden geproduceerd, benadrukt Tostmann daarbij.