Onder de getroffen bedrijven zijn onder meer Volkswagen, Toyota, Ford, General Motors en Tesla. Tot de documenten die – met soms een beetje moeite – te vinden waren behoorden assemblage-schema’s, de indelingsplannen van auto- en andere fabrieken, technische instellingen van robots alsmede persoonsgegevens van personeel. In totaal ging het om 157 gigabyte aan bestanden die over een periode van tien jaar bij elkaar waren gebracht. Het is onbekend of kwaadwillenden toegang hebben gehad tot de bestanden.

Het datalek werd ontdekt door een online beveiliger die Level One Robotics and Controls direct op de hoogte heeft gesteld. Dit soort berichten staat des te meer in de belangstelling nadat eind mei de Algemene Verordening Gegevensbescherming AGV van kracht is geworden. Die wet verplicht ondernemingen datalekken met gevolgen voor derde partijen direct te melden aan de betrokken autoriteiten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding