Nissan denkt over fabriek met Mitsubishi

Nissan speelt met de gedachte om een nieuwe autofabriek in de Verenigde Staten samen met Mitsubishi te bouwen. Nissan heeft een minderheidsbelang in de Japanse collega maar heeft tot nu toe, anders dan met vaste partner Renault, nog geen gezamenlijke productiefaciliteiten.

Nissan denkt over fabriek met Mitsubishi

Nissan krijgt op de Amerikaanse markt de laatste tijd flinke klappen omdat het niet de geschikte modellen aan kan bieden. Het automerk moet daardoor strooien met kortingen wat niet bevorderlijk is voor de financiële resultaten. Nissan stelt in 2019 nog geen extra capaciteit in de VS te overwegen maar voor de jaren daarop wel over een nieuwe fabriek daar na te denken. Als dat samen met Mitsubishi gebeurt, dan volgen ze het voorbeeld van Toyota en Mazda die nu al een gezamenlijke fabriek in de VS realiseren.

Nissan wil ook extra capaciteit scheppen in China dat dit jaar vermoedelijk de VS als grootste markt voor het Japanse merk inhaalt. Voorlopig volstaat het ook daar om de bestaande capaciteit verder uit te breiden. In dat kader wil de Chinese partner Dongfeng zo’n 120 miljoen euro investeren om een bestaande fabriek in Changzou ook geschikt te maken voor de productie van Nissans. Tegen 2022 zou Nissan dan echter nog een eigen fabriek in China in gebruik willen hebben.

Nissan denkt over fabriek met Mitsubishi - Automobielmanagement.nl

Nissan denkt over fabriek met Mitsubishi

Nissan speelt met de gedachte om een nieuwe autofabriek in de Verenigde Staten samen met Mitsubishi te bouwen. Nissan heeft een minderheidsbelang in de Japanse collega maar heeft tot nu toe, anders dan met vaste partner Renault, nog geen gezamenlijke productiefaciliteiten.

Nissan denkt over fabriek met Mitsubishi

Nissan krijgt op de Amerikaanse markt de laatste tijd flinke klappen omdat het niet de geschikte modellen aan kan bieden. Het automerk moet daardoor strooien met kortingen wat niet bevorderlijk is voor de financiële resultaten. Nissan stelt in 2019 nog geen extra capaciteit in de VS te overwegen maar voor de jaren daarop wel over een nieuwe fabriek daar na te denken. Als dat samen met Mitsubishi gebeurt, dan volgen ze het voorbeeld van Toyota en Mazda die nu al een gezamenlijke fabriek in de VS realiseren.

Nissan wil ook extra capaciteit scheppen in China dat dit jaar vermoedelijk de VS als grootste markt voor het Japanse merk inhaalt. Voorlopig volstaat het ook daar om de bestaande capaciteit verder uit te breiden. In dat kader wil de Chinese partner Dongfeng zo’n 120 miljoen euro investeren om een bestaande fabriek in Changzou ook geschikt te maken voor de productie van Nissans. Tegen 2022 zou Nissan dan echter nog een eigen fabriek in China in gebruik willen hebben.