Tesla weer zwaar in het rood

Tesla heeft in het tweede kwartaal een verlies geleden van 717,6 miljoen dollar. Dat was weer 7 miljoen dollar meer dan een jaar eerder, een nieuw record en het zesde achtereenvolgende kwartaal dat Tesla in het rood belandde.

Tesla weer zwaar in het rood

Toch was er ook goed nieuws: Tesla draaide er in deze drie maanden ‘slechts’ 739,5 miljoen dollar doorheen terwijl dat in het eerste kwartaal nog bijna een miljard dollar was en analisten ook op zeker 900 miljoen dollar hadden gerekend. Dat betere cijfer geeft de investeerderswereld toch weer wat hoop dat Tesla het verder dit jaar zonder financiële injecties zou kunnen stellen.

Volgens topman Elon Musk zit Tesla nu ruim op de 5.000 Model 3-en per week. Vanaf eind deze maand moet dat opgevoerd zijn naar 6.000 per week, een wat meer bescheiden doel dan eerder was gesteld. Dat moet echter wel zo snel mogelijk verder worden verhoogd naar zeker 10.000 per week, blijkt uit de toelichting op de cijfers. In het tweede kwartaal zijn er daarmee 53.339 van die auto’s van de band gerold. Musk zelf vertelde verder ontzettend moe te zijn van de afgelopen maanden en ook zelf in de fabriek te slapen om toezicht te houden op het opvoeren van de productie. Zijn ‘conference call’ met de financiële wereld verliep dit keer, anders dan bij vorige gelegenheden, zonder incidenten.

Tesla weer zwaar in het rood - Automobielmanagement.nl

Tesla weer zwaar in het rood

Tesla heeft in het tweede kwartaal een verlies geleden van 717,6 miljoen dollar. Dat was weer 7 miljoen dollar meer dan een jaar eerder, een nieuw record en het zesde achtereenvolgende kwartaal dat Tesla in het rood belandde.

Tesla weer zwaar in het rood

Toch was er ook goed nieuws: Tesla draaide er in deze drie maanden ‘slechts’ 739,5 miljoen dollar doorheen terwijl dat in het eerste kwartaal nog bijna een miljard dollar was en analisten ook op zeker 900 miljoen dollar hadden gerekend. Dat betere cijfer geeft de investeerderswereld toch weer wat hoop dat Tesla het verder dit jaar zonder financiële injecties zou kunnen stellen.

Volgens topman Elon Musk zit Tesla nu ruim op de 5.000 Model 3-en per week. Vanaf eind deze maand moet dat opgevoerd zijn naar 6.000 per week, een wat meer bescheiden doel dan eerder was gesteld. Dat moet echter wel zo snel mogelijk verder worden verhoogd naar zeker 10.000 per week, blijkt uit de toelichting op de cijfers. In het tweede kwartaal zijn er daarmee 53.339 van die auto’s van de band gerold. Musk zelf vertelde verder ontzettend moe te zijn van de afgelopen maanden en ook zelf in de fabriek te slapen om toezicht te houden op het opvoeren van de productie. Zijn ‘conference call’ met de financiële wereld verliep dit keer, anders dan bij vorige gelegenheden, zonder incidenten.