Opel draait productie in Duitse fabrieken terug

Opel draait de productie in twee Duitse fabrieken deze zomer terug om het aanbod aan te passen aan de lagere vraag en om zo ook verder op de kosten te besparen. In R?sselheim gaat de productie terug van 55 naar 42 auto’s per uur terwijl Eisenach van 37 naar 30 gaat.

De autostroom in een andere fabriek in het Poolse Gliwice is al verminderd van 40 naar 25 exemplaren per uur. Een woordvoerder van Opel wil de berichten uit de Allegemeine Zeitung niet bevestigen. ‘’Het is normaal dat er fluctuaties in de productie zijn om die zo goed mogelijk af te stemmen op de vraag," is alles wat het hoofdkantoor kwijt wil.

Bij het personeel is echter onrust ontstaan dat de Duitse fabrieken langere tijd op een lagere tempo gaan werken wat gevolgen zou kunnen hebben voor de werkgelegenheid. De directie wijst er echter op dat eigenaar PSA met de Duitse vakbonden een akkoord heeft bereikt over de toekomst van de vestigingen waarin de werkgelegenheid ook is gegarandeerd tot 2023.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Opel draait productie in Duitse fabrieken terug - Automobielmanagement.nl

Opel draait productie in Duitse fabrieken terug

Opel draait de productie in twee Duitse fabrieken deze zomer terug om het aanbod aan te passen aan de lagere vraag en om zo ook verder op de kosten te besparen. In R?sselheim gaat de productie terug van 55 naar 42 auto’s per uur terwijl Eisenach van 37 naar 30 gaat.

De autostroom in een andere fabriek in het Poolse Gliwice is al verminderd van 40 naar 25 exemplaren per uur. Een woordvoerder van Opel wil de berichten uit de Allegemeine Zeitung niet bevestigen. ‘’Het is normaal dat er fluctuaties in de productie zijn om die zo goed mogelijk af te stemmen op de vraag," is alles wat het hoofdkantoor kwijt wil.

Bij het personeel is echter onrust ontstaan dat de Duitse fabrieken langere tijd op een lagere tempo gaan werken wat gevolgen zou kunnen hebben voor de werkgelegenheid. De directie wijst er echter op dat eigenaar PSA met de Duitse vakbonden een akkoord heeft bereikt over de toekomst van de vestigingen waarin de werkgelegenheid ook is gegarandeerd tot 2023.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding